Loading Događanja
This event has passed.

TKO MOŽE SUDJELOVATI?

Seminar je namijenjen osobama koje izravnim radom provode program – vođe patrola i jata te vođe družina/sekcija, samo oni su prihvatljivi sudionici. Svi sudionici moraju biti stari 15 ili više godina i redovno registrirani u Savezu izviđača Hrvatske. Ako su svi sudionici iz udruge maloljetni, uz njih se na Seminar može prijaviti i jedan punoljetni pratitelj.

Seminar počinje
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec

PRIJAVA

Prijave su završene.

Nakon isteka roka za prijave, organizator nije dužan prihvatiti prijavu te je slobodan uvećati taksu za 30%

Prijavom se smatra ispunjena elektronska prijavnica i uplata kotizacije na žiro račun Saveza izviđača Hrvatske:

HR2524020061100071437

U polje “Opis plaćanja” potrebno je upisati “Seminar za operativne voditelje 2017.”, a u polje “Poziv na broj odobrenja” matični broj udruge u SIH-u.

SUDIONIČKA TAKSA

Redovno registrirani izviđački voditelji uzrasta 15 ili više godina:

Sudionici opcija 1

220,00Kn
  • subota – nedjelja

Sudionici opcija 2

300,00Kn
  • petak – nedjelja

Punoljetni pratitelji i sudionici koji nisu registrirani u Savezu:

Ostali opcija 1

275,00Kn
  • subota – nedjelja

Ostali opcija 2

350,00Kn
  • petak – nedjelja

DOLAZAK SUDIONIKA

Sudionici koji dolaze u petak dužni su doći između 19:00 i 22:00 sata, osim u iznimnim slučajevima, o kojima su dužni prethodno obavijestiti Ured Saveza.

Sudionici koji dolaze u subotu dužni su doći najkasnije do 9:00 sati. Program završava u nedjelju oko 13:00 sati.

O rasporedu smještaja sudionici će biti obaviješteni po dolasku.

PROGRAM SEMINARA

Program seminara je predviđen za mlade voditelje (voditelje izviđačkih patrola i jata) i odrasle voditelje (voditelje izviđačkih sekcija i družina). Satnicu i program aktivnosti za obje skupine izviđačkih voditelja možete naći na linkovima:

Igra 101

subota, 11. veljače 2017. od 10:30 do 12:00

Znate li zašto je igra najvažnije izviđačka metoda rada?

Ne! Onda je ovo svakako predavanje za Vas! Naučiti će te kako kroz igru obraditi temu vašeg sastanka ili aktivnosti, pokazati ćemo vam i neke nove igre koje nisu vezane uz temu sastanka, a imati ćete priliku pokazati drugima i neku vašu igru koju volite igrati ili zajedno s drugima osmisliti i isprobati neku novu, svježu igru. Čekamo Vas!

Duhovnost u izviđačkom pokretu

subota, 11. veljače 2017. od 15:00 do 16:30

Što je u stvari duhovnost u izviđačima?

Jeste li se već zapitali kako obraditi ovaj dio izviđačkog programa? Koje aktivnosti možemo raditi s članovima kako bi potakli njihov duhovni razvoj? Ako ste se pitali takva pitanja, nudimo vam nekoliko odgovora u sklopu ove teme.

Kreativne radionice

subota, 11. veljače 2017. od 17:00 do 18:30

Stalno koristite iste metode za obradu teme?

Muče li vas poznati strahovi vođa jata ili patrole? Čini Vam se da postajete dosadni svojim članovima? Ponovo izrađujete memory kartice za ponavljanje teme? U ovoj temi nudimo vam par zanimljivih i novih načina obrade poznatih tema s kojima će vaši članovi sa zadovoljstvom podsjetiti pomalo zaboravljenog znanja i osvježiti pokoju zapostavljenu vještinu.

Igre bez granica

subota, 11. veljače 2017. od 21:00 do 22:30

Koliko organizacija superjunaka pozanješ?

Avengers, Justice League, X-Men, Fantastic Four, Suicide Squad, Watchmen, Guardians of the Galaxy… Svi oni započeli su svoje vještine brusiti u tajanstvenoj organizaciji za obuku superjunaka S.C.O.U.T.S. Dođi na tajno testiranje za prijam u članstvo. Testiraj svoje supermoći izvršavajući nemoguće zadatke i postani novi član tajanstvene organizacije.

Forum mladih voditelja

nedjelja, 12. veljače 2017. od 10:00 do 11:15

Izviđački voditelji i društvene mreže

Danas svi koriste društvene mreže. Ako nije bilo na FB, nije se ni dogodilo. Kako koristimo društvene mreže za komunikaciju s članovima? A s njihovim roditeljima? Što vide ljudi koji nisu naši članovi ili roditelji. Na što trebam paziti kada stavljam obavijesti na društvenim mrežama? Kako to drugi izviđački voditelji rade? Forum mladih je pravo mjesto za razmijenu iskustva s drugim izviđačkim voditeljima.

Izviđački voditelji danas

subota 11. veljače 2017. od 10:30 do 12:00

Koji izazovi danas leže pred izviđačkim voditeljima?

Jesu li Vam vaši brđani pričali kako su oni vodili patrole i jata u svoje vrijeme? Je li njima bilo lakše ili teže nego nama danas? Poslušaj što sve muči tvoje kolege iz drugih udruga i kakva su rješenje oni pronašli. Slobodno ispričaj i što tebe muči. Ako imaš rješenje podijeli ga s drugima, ako nemaš možda ti netko može pomoći sa svojom idejom.

Izazov za Izazov

subota, 11. veljače 2017. od 15:00 do 16:30

Jesi li čuo za Izviđački puta izazova?

Neke izviđačke udruge u SIH-u već dvije godine rade Izazove za svoje članove. O kakvim je Izazovima riječ? Želiš li naučiti kako napisati koji izazov? Ova tema je prepuna uputa i ideja za malo drugačiji pristup izviđačkom radu. Tajne tog pristup s tobom će podijeliti članovi Tima za program i voditelji izviđačkih udruga čiji članovi već prate Izviđački put izazova.

Evaluacija izviđačkih aktivnosti

subota, 11. veljače 2017. od 17:00 do 18:30

Kako znaš jesu li aktivnosti i sastanci dobri ili loši?

Članovi ti kažu da je prošli izlet baš bio super, no načelnik kaže da nije. Roditelji su jako zadovoljni s prošlim zimovanjem, no članovi baš i nisu. Tko je u pravu? Čije mišljenje je važnije? Kako znaš što treba popraviti za drugi put? Svaki put nakon aktivnosti ispunjavate one ankete i listiće, no ima li to stvarno nekog smisla? Ima li još koja metoda? Dođi i vidi možeš li naučiti nešto novo o vrednovanju svog rada.

Igre bez granica

subota, 11. veljače 2017. od 21:00 do 22:30

Koliko organizacija superjunaka pozanješ?

Avengers, Justice League, X-Men, Fantastic Four, Suicide Squad, Watchmen, Guardians of the Galaxy… Svi oni započeli su svoje vještine brusiti u tajanstvenoj organizaciji za obuku superjunaka S.C.O.U.T.S. Dođi na tajno testiranje za prijam u članstvo. Testiraj svoje supermoći izvršavajući nemoguće zadatke i postani novi član tajanstvene organizacije.

Kako napraviti dobru izviđačku fotografiju?

nedjelja, 12. veljače 2017. od 10:00 do 11:15

Kako samo s jednom, ali pravom izviđačkom fotografijom izreći tisuću riječi.

Sa zimovanja imaš 648 fotografija, i sve su super. Ali kad treba odabrati jednu za naslovnicu FB profila udruge, nikako da nađeš pravu. Ovdje se ne vidi marama, a na ovoj su svi tužni. Zabavna večer je bila odlična i zabavna, ali na slikama se ništa ne vidi? Kako napraviti dobru izviđačku fotografiju? Što je to što želimo da netko pomisli kad vidi izviđačku fotografiju?

Svaki sudionik koji redovno sudjeluje na programskim sadržajima Susreta dobit će potvrdu o sudjelovanju s kratkim opisom tema.

Za sve dodatne informacije vezane uz smještaj i uplatu sudioničke takse možete se obratiti Uredu Saveza izviđača Hrvatske.

Kontakt osoba za pitanje vezana uz program Seminara je Jasna Milašinović – načelnica za naobrazbu.

VAŽNA NAPOMENA

Svi sudionici dužni su se pridržavati pravila ponašanja koje odredi organizator, a s kojima će biti upoznati na otvaranju Seminara. Sudionici na Seminar trebaju ponijeti izviđačku uniformu i maramu.

Odgovorna osoba iz udruge odgovara za redovito sudjelovanje članova svoje udruge na programskim sadržajima i aktivnostima Seminara, kao i za njihovo ponašanje u slobodno vrijeme.