Loading Događanja
This event has passed.

TERMIN I MJESTO ODRŽAVANJA

Termin održavanja Državne izviđačke olimpijade je 29. srpnja 2017. godine, u Kamanju, nedaleko Ozlja u Karlovačkoj županiji, na terenima 10. Smotre Saveza izviđača Hrvatske.

SMJEŠTAJ SUDIONIKA

Smještaj sudionika predviđen je u središnjem krugu Smotre, u šatorima koje si osiguravaju i donose sudionici, ukoliko nisu sudionici Smotre. Ukoliko su sudionici Olimpijade i sudionici Smotre, smješteni su u krugovima svoje udruge.

PREHRANA

Za sudionike koji ne sudjeluju na Smotri u svojim krugovima, osiguran je jedan obrok, ručak 29. srpnja, koji je uračunat u kotizaciju. Za sudionike koji sudjeluju na Smotri prehrana je osigurana kao i ostale dane Smotre.

PROGRAM

Državna izviđačka olimpijada je ekipno natjecanje izviđača i planinki, istraživača i istraživačica te brđana i brđanki.

Program Državne izviđačke olimpijade predstavlja provjeru znanja i vještina, savladavanje stručnih znanja na pojedinim područjima izviđačkog rada. Ovim natjecanjem se razvija snalažljivost, okretnost, spretnost i brzina u izvršavanju pojedinih zadataka, produbljivanje prijateljstva, zajedništva i suradnje, razmjena stečenog iskustva između sudionika natjecanja.

Na ovom natjecanju naglasak je stavljen uz stručnost i na brzinu obavljanja pojedine discipline. Olimpijada je natjecanje s naglaskom na sportski karakter izviđačkih disciplina.

Državna izviđačka olimpijada se održava po propozicijama SIH-a.

PRIJAVE I KOTIZACIJA

Ekipe koje već sudjeluju na Smotri, ali i ekipe koje dolaze samo na Olimpijadu, prijaviti se mogu do petka 21. srpnja 2017. godine.

Za sudionike DIO koji nisu sudionici Smotre kotizacija je 70,00 kn s uračunatim ručkom.

Prijavnica

SATNICA NATJECANJA

28. srpnja 2017.

  • u popodnevnim satima dolazak sudionika koji ne sudjeluju na Smotri

29. srpnja 2017.

  • u 9:30 otvaranje DIO i početak olimpijskih disciplina
  • od 13:00 do 14:30 pauza za ručak
  • od 14:30 do 18:30 nastavak olimpijskih disciplina