28006_449872768407950_422790253_nSojuz na izvidnici na Makedonija, naši dragi prijatelji, ovo ljeto organiziraju 11. nacionalnu smotru. Smotra se održava od 20. do 28. srpnja u nacionalnom parku, u blizini Prespanskog i Ohridskog jezera. Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje, evo nekoliko uputa…

Za početak, svakako posjetite internetsku stranicu smotre.

Smotra je namijenjena uzrastu od 11 do 18 godina. Stariji od 18 godina mogu sudjelovati kao:

  • voditelji patrola;

  • voditelj ili članovi uprave kontingenta (u upravi kontingenta mogu biti najviše 4 osobe);
  • dio međunarodnog volonterskog tima Smotre (International Service Team – IST).

Patrole za Smotru moraju brojati 9 članova patrole i jednog punoljetnog voditelja. Udruge koje neće moći upotpuniti patrolu, mogu to napraviti u dogovoru s drugim zainteresiranim udrugama.

Sve udruge koje su zainteresirane za sudjelovanje neka što prije, a najkasnije do 19. travnja, na international@sih.hr dostave popis sudionika i popis punoljetnih voditelja.

Za međunarodni volonterski tim (IST) sudionici se prijavljuju samostalno. Nakon što se prijavite, obavijestite nas da vam Načelnica za međunarodnu suradnju može izdati potvrdu da ste član/ica nacionalne izviđačke organizacije, članice WOSM-a.

Ako ste zainteresirani za vođenje kontingenta, dostavite podatke o znanjima i iskustvima stečenim u izviđačkom pokretu („izviđački životopis“) i osobni koncept provedbe projekta (ukratko: ciljevi, promocija aktivnosti, program, logistika…) najkasnije do 20. travnja na sih@sih.hr. Voditelj kontingenta za svoj rad odgovara Načelniku za međunarodnu suradnju.

Zadaci voditelja kontingenta su:

  • komunikacija s izvršnim organizatorima aktivnosti;
  • izvještavanje Načelnika za međunarodnu suradnju o planiranim i izvršenim zadacima;
  • administrativni zadaci (prijave, uplate, evidencije sudionika), u suradnji s Uredom;
  • izrada prijedloga završnog izvještaja i analize aktivnosti.