5 sinpozijSimpozij Europske regije održan je od 5. do 7. travnja u Dublinu. U tri dana, predstavnici organizacija i saveza iz cijele Europe, zajedno sa članovima europskog odbora i predstavnika svjetskog odbora te ostalim partnerima, raspravljali su o dosadašnjim postignućima, te ponajviše o viziji i planu za budućnost Regije.

Prvi je dan bio posvećen trenutnoj situaciji u širem kontekstu svjetske razine, te su održane različite radionice, poput sustava glasovanja, uključivanja mladih i druge, a kao jedna od bitnih točaka istaknuta je buduća lokacija svjetskog ureda WOSM-a. Drugi je dan bio posvećen radionicama i diskusijama vezanim uz Regionalni plan te predstavljanju kadidata za Odbor europske regije. Simpozij je završen prijedlozima za budući Plan te predstavljanjem važnih događaja koji će uslijediti u Regiji i šire.

Simpozij je okupio preko 120 sudionika među kojima su bili predsjednik SIH-a Željko Roglić, izvršni direktor Marijan Rešetić i načelnica za međunarodnu suradnju Jelena Drndić. 

Jelena Drndić, načelnica za međunarodnu suradnju