KSD 2013

Još jedno uspješno izviđačko natjecanje, 5. Kup Sv. Duje  u organizaciji Skautskog kluba Marjan. Ove godine grad domaćin je bio najmlađi hrvatski grad, Grad Solin, s gradonačelnikom Blaženkom Bobanom koji je u svom obraćanju otvorio vrata Grada mladim izviđačima.

Na natjecanju je sudjelovalo 25 ekipa iz 15 udruga s ukupno 131 natjecateljem, 21 pratiteljem i 39 organizatora tj. ukupno 191 izviđačem;

Sudjelovale su ekipe iz svih krajeva Hrvatske: iz Bjelovara, Kutine, Zagreba, Rijeke, Dugog Rata i Metkovića, ali i naši prijatelji iz splitskih odreda: Jadran, Brodosplit, Posejdon i Split

Dva dana mladi izviđači su se natjecali u izviđačkim vještinama u Saloni, oazi hrvatske kulture i povijesti, te uživali u igri, pjesmi i zajedničkom druženju. U nedjelju, zadnji dan višeboja, u solinskoj Gradini podijeljene su zahvalnice svima, a najboljima uručeni su pehari i prigodni pokloni. Uručili su ih predsjednik Skautskog kluba “Marjan” Denis Vukušić-Dena, predsjednik Saveza izviđača Hrvatske Željko Roglić-Klodi i gradonačelnik Solina Blaženko Boban.

Ovogodišnji prvak je ekipa “Klokanice” – SK “Marjan”, drugoplasirana je ekipa “Jelenko” – OIP “Posejdon”, a treća je ekipa “Plava gušta” – OIP “Jadran”, sve iz Splita. Pogledajte i ostale rezultate.

Sudionici i organizatori zahvalili su Splitsko-dalmatinskoj županiji, Gradu Solinu, Gradu Splitu, OŠ “Don Lovre Katić” i njenoj ravnateljici gospođi Anđelki Slavić, Arheološkom muzeju Grada Splita, TZ Grada Solina, Domu kulture Zvonimir i pekari “Babić” na svekolikoj pomoći u organizaciji ovog izviđačkog druženja.

Web portali koju su pratili kup Sv. Duje:  dalmacijanews.com i Solin.hr

Denis Vukušić – Dena, SK “Marjan”