beprepared-bethere-beberlinEuropska skautska konferencija održana je od 16. do 21. kolovoza u Berlinu. Delegati su bili predstavnici nacionalnih skautskih organizacija europske regije s gostima iz ostalih regija činili su više od 500 sudionika. Predstavnici iz Hrvatske su bili Predsjednik saveza Željko Roglić i načelnica za međunarodnu suradnju Jelena Drndić i Boris Moćan koji je o svom trošku sudjelovao na konferenciji i time ojačao delegaciju iz Hrvatske.

Na Konferenciji su predstavljena izvješća Europske regionalne uprave o radu u protekle tri godine, financijsko izvješće, izvješće predsjednika Europske skautske fondacije te regionalnog direktora. Svoj doprinos konferenciji dali su predsjednik svjetske uprave, glavni tajnik, te je predstavljen svjetski trogodišnji plan. Održano je i okupljanje članova Prijatelja skautizma u Europi (FOSE) koji su svojim financijskim prilogom podržali skautske projekte. Izabrana je nova uprava Erupske skutske regije koju čini 6 članova na čelu sa predsjednikom Andreom Dermarmelsom iz Švicarske.

Sve dokumente i program koji se odvijao kroz četiri dana u Berlinu možete pogledati na službenim mrežnim stranicama : http://14egsc.europak-online.net

berlin konferencija

Foto: europak-online