sumska skola 2013Šumska škola započela je avanturom šegrta Hlapića 17. i trajala je do 24. kolovoza. Zajedno s Hlapićem u avanturu se upustilo 37 tečajaca i 20 voditelja koji su tu avanturu začinili svime što je potrebno kako bi bila nezaboravna i neponovljiva.

Teško je reći da je kraj, jer i nakon skoro mjesec dana, živimo trenutke provedene na livadi okruženoj šumom uz učenje, zabavu, pjesmu, poklič i smijeh.

Počelo je klasično, testiranjem, pa podizanjem logorskih krugova, izradom patenata, jarbolišta, a onda je natjecateljski duh voditelja uspio od naših tečajaca stvoriti kreativce u izradi logorskih patenata, pa nam je oglasna ploča bila zvijezda, maskota tečajskog kruga “Crni čovjek”, a ulaz u logorski krug mini most.

Zatim su počela predavanja, sastanci, šetnje, izlet, večernje aktivnosti,… a atmosfera se sve više zahuktavala do samog kraja. Tečajci su u svojim krugovima stjecali znanja potreban za vođenje jata poletaraca, patrola izviđača, te družina i sekcija. Neumorno su uvježbavali kako pripremiti i sigurno organizirati izviđačke aktivnosti za mlađe članove.

Na kraju, suze…nitko ne želi doma! Iako su svi umorni, “nešto začarano“ ih drži na toj livadi i ne žele otići s nje.

šš sjekira

Zahvaljujemo svima koji su pomogli u organizaciji Šumske škole: Savezu izviđača Zagreba, općini Vojnić, Upravi Hrvatskih šuma – Karlovac, LD “Muljava”, DUZS, Crvenom križu – Zagreb, OI Jarun.

Hvala i kreatorima avanture, bez kojih ovo ne bilo ovako čarobno…Goga, Stiv, Jogi, Smail, Filip K., Jase, Jare, Roberta, Paula, Mihovil, Filip V., Ivan, Marko, Kaja, Mutni, Davor, Kuki, Taja, Bobo, Tamara, Kruno, Indoš.

Vaša energija dala je potrebnu snagu za početak i organizaciju nove Šumske Škole… a do tada uživajte u fotografijama.

                                                                                    Petra Čorko Lukić
Načelnica Šumske škole 2013