igre poletaraca regija istokPovodom obilježavanja 10 godina postojanja OI „Pakra“ iz Pakraca, u Pakracu su 28.09.2013. održane Jesenske igre poletaraca regije Istok  pod nazivom „Bilo jednom u Pakracu…“. Tema igara su bile bajke braće Grimm, budući da se ove godine obilježava 200 godina od izdanja prvog sveska njihovih bajki te je 2013. godina proglašena njihovom godinom. Na igrama su sudjelovali poletarci i pčelice iz IK Javor, Osijek; US Sv. Juraj, Bjelovar; OI Betlehem, Kutina i poletarci i pčelice iz OI Pakra, Pakrac.

Stotinjak djece, njihovih voditelja jata i volontera sudjelovalo je u igrama koje su bile raspoređene po nekoliko kontrolnih točaka u gradu. Svaka kontrolna točka je bila vezana uz pojedinu bajku. Svaka bajka im je, prije početka igre, bila ukratko ispričana pa su se i na taj način djeca podsjetila što se dogodilo Snjeguljici,a što Palčiću. Kako je vuk prevario kozliće,a Ivica i Marica vješticu. Naučili su pravilno postaviti stol, na što ih je podsjetila bajka Stoliću, prostri se, te pjevati poput bremenskih svirača. Svoje su sposobnosti iskazali i nakon odslušanih bajki o Pepeljugi, Zlatokosi i Kraljevni i žapcu.

Nakon odigranih igara, poletarci i pčelice su zajedno sa svojim predvodnicima i voditeljima pisali svoju izviđačku bajku te i na taj način pokazali svoju maštovitost i kreativnost.

Zahvaljujemo svim sudionicima na odazivu. Nadamo se da će im ove jesenske igre ostati u lijepom i ugodnom sjećanju.

                                                                                                                      Načelnica Igara 
                                                                                                                       Anita Domitrović