lipsus 2013 log Počela je nova sezona izviđačkih orijentacijskih natjecanja za stariju kategoriji. Prvo je održano u Kostreni u organizaciji odreda izviđača “3.Maj” iz Rijeke koji je organizirao 15. Riječko orijentacijsko natjecanje “Lipsus”. Natjecanje se održalo na prostoru Općine Kostrena. Sudjelovalo je 10 ekipa , 9 iz Hrvatske i jedna iz Banja Luke, tako da je i ovogodišnji Lipsus imao međunarodni predznak. Ekipe su nakon dolaska u petak spavale u prostoru Narodne čitaonice Kostrena. Održan je i prvi sastanak vođa ekipa. Subota jutro otvaranje natjecanja, pregled opreme i start ekipa, staza je bila duga cca 10 km na području Kostrene , od mora do brda i nazad do mora :), po povratku sa staze ekipe su se smjestile u izviđačkoj kući “esperantodomo” Saveza izviđača Rijeke gdje ih je još od zadataka čekala signalizacija morzeom i mali kulturno zabavni program. Nedjelja jutro nakon doručka odžan je hod po azimutu i brzinsko vezivanje čvorova. I naravno na kraju proglašenje pobjednika na kojem se s par riječi obratio i zamjenik načelnice Općine Kostrena Davor Willheim koji je podijelio nagrade i pehare pobjednicima. A 15. RON Lipsus  zatvorio je Starješina natjecanja Dario Hren.

 pehari

1. Mjesto Ekipa “Atomski mrav” OI Sirius iz Varaždina i OI Siniša Pavković iz Križa

2. Mjesto Ekipa “Ole-Lole” OIP Spinut iz Splita

3. Mjesto Ekipa “Napalm” OI Plamen iz Zagreba

pobjednicka ekipa  lipsusa

Ostale plasmane možete pogledati u bodovnoj listi natjecanja.

Zahvaljujemo se za pomoć u organizaciji natjecanja Općini Kostrena, Narodnoj čitaonici Kostrena, Turističkoj zajednici Kostrena, Primorsko goranskoj županiji, gradu Rijeci, Savezu izviđača Hrvatske, Savezu izviđača Rijeke, Odredu izviđača Sjever-Jug.

A posebno se zahvaljujemo izviđačkim voditeljima i volonterima OI 3.Maj koji su dali sve od sebe da se natjecanje i realizira.

lipsus 2013 zajednicka fotografija

Ostale fotografije sa natjecanja pogledajte na facebook stranici SIH-a.

Do 16. RON Lipsus-a … (možda sa novim konceptom natjecanja, tko zna…)

Budi Pripravan!!!

Vaši Trećemajci…

foto:Velimir Krpan – Krpica, OI Vinkovci, infoSIHteam