betlehemsko svejtloKao i svake godine, sve je počelo s okupljanjem na Zrinjevcu. U adventskoj atmosferi Božićnog sajma na Zrinjevcu se okupilo oko 500 izviđača i planinki, kojima se ispred katedrale pridružio i velik broj građana.Predsjednik Hrvatskog sabora i pokrovitelj aktivnosti, g. Josip Leko, stigao je pred katedralu gdje ga je dočekala delegacija Saveza (Gorana Kukić, zamjenica predsjednika; Krunoslav Belinić, dopredsjednik; Zdenko Hudina, predsjednik Vijeća). Predsjedniku Sabora Svjetlo je predala Tea Vidović iz Odreda izviđača „Savski gaj“. Na ulazu u katedralu, Svjetlo je predano rektoru, mons. Josipu Kuhtiću.

betlehem 1Misu je služio rektor katedrale, mons. Josip Kuhtić. Na završetku je posebno zahvalio djeci i mladima iz Saveza izviđača Hrvatske što više od 20 godina donose Svjetlo mira u zemlju.

Zahvaljujemo se podržavateljima i partnerima koji su pomogli da ova inicijativa bude uspješna:

– g. Josip Leko, predsjednik Hrvatskog sabora

– g. Domagoj Hajduković, predsjednik Hrvatske izviđačke parlamentarne unije

– mons. Josip Kuhtić, rektor zagrebačke katedrale

– g. Marija Božanović, Hrvatske željeznice, Putnički prijevoz

– Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Austriji

betlehem

Ove je godine Betlehemsko svjetlo bilo vrlo zapaženo u javnosti. Neke od medijskih zapisa možete vidjeti na poveznicama:

HRT, Dnevnik, 15.12. (25:00 minuta) – Video

HRT – web

T-portal

IndexHR

Dnevnik.hr

RTL – web

Kroativ

24. Sata TV – Video

Hrvatski Sabor

Večernji list

Našim udrugama članicama želimo da uspješno prenesu Betlehemsko svjetlo i poruku mira u što više domova!

I naravno više fotografija sa dočeka Betlehemskog svjetla na našim facebook stranicama scouts.hr  foto: Velimir Krpan – Krpica OI Vinkovci, infoSIHteam

Bojan Smode, glavni načelnik SIH-a