sok zajednickaŽeljno iščekivani vikend 01.-0.2. Veljača. Dolaskom sudionika, pratitelja, organizatora i volontera čiji je broj bio 90 + nekoliko gostiju, i susret je mogao početi. Nakon kratkog uvodnog govora i pozdrava Predsjednika SIH-a Željka Roglića, sudionici su počeli s programom.
Subota 01.02.
Vođe jata i patrola prepušteni su u ruke Smaila i naučili nešto o timskom duhu i izveli nekoliko vježbi kako ga razvijati, a vođe družina i načelnici poslušali su Gogu koja ima je pričala o učenju i kako učiti, o onome o čemu svi mislimo da sve znamo, ali, puno puta smo se uvjerili da i nije baš tako.

Sva znanja o timskom duhu ne mogu bez dobre komunikacije, pa je Kaja na nizu zanimljivih primjera pokazala koliko je dobra komunikacija bitna i nezaobilazna za timski duh, u radu s djecom i njihovim roditeljima,

vođe družina i načelnici, uz timski duh i komunikaciju, teško mogu bez financijskih sredstava, a za taj dio pobrinuo se Bobo i kroz predavanje projektno financiranje pomogao odraslim voditeljima u radu.
Mlade voditelje malo smo podsjetili na kodeks ponašanja mladog voditelja te prodiskutirali o raznim situacijama u kojima se mogu zateći i kako reagirati u određenim trenucima, a odrasli voditelji imali su predavanje s Krunom mentorstvo ili trening.

Za KZP, koji je do samog početka bio tajna, Jase i Jare su noćnom igrom na otvorenom, SOK u boji, probudile natjecateljski duh kod svih sudionika tako da ni kiša koja je padala nije sudionike omela u borbi boja, a kao pobjednik bila je žuta ekipa.

Nedjelja 02.02.
Nedjelja ujutro bila je rezervirana za okrugle stolove. Siniša Badovinac Zapovjednik DIP CZ RH- voditelj odjela Rijeka , predstavio je sporazum Saveza izviđača Rijeke i DUZS-a, te održao prezentaciju o suradnji  između Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite – odjel Rijeka i članova Saveza izviđača Rijeke koji aktivno sudjeluju u programu i obuci civilne zaštite.

CAM00538
Veliko izviđačko hvala svima koji su na bilo koji način podržali susret i pomogli u njegovom radu i održavanje: Savezu izviđača Rijeka, PGŽ, DUZS-u, g. Siniši Badovincu, Tamari, Bobi, Jase, Jare, Kruni, Gogi, Smailu, Kaji…

Do idućeg susreta,
Budi pripravan!

Petra Čorko Lukić
Načelnica za naobrazbu