Vesela grupica budućih zagrebačkih mladih voditelja okupila se u subotu 12.4.2014.  u  jutarnjim satima na Knežiji, kako bi započeli svoju zajedničku avanturu. Kao što se i očekuje od neustrašivih vođa, “spremni na SVE“, s punom opremom i osmijehom na licu iščekivali su znak početka. U 9:00 sati za 12 tečajaca iz 4 zagrebačka odreda službeno je započeo Regionalni tečaj Zagreba!

Na ceremoniji otvaranja tečajcima je zaželjena dobrodošlica od strane organizatora i voditelja, te pozdrav predsjednika Saveza izviđača Zagreba Borisa Vujnovića, koji im je poželio da steknu nova znanja i vještine, i da dožive nezaboravne trenutke kojih će se još dugo sjećati, kao što se i on prisjeća svojih.

Nakon službenog dijela ceremonije, u opuštenijoj i vrlo pozitivnoj atmosferi provela se prva radionica koju je pripremio Matej Crnković. Kroz radionicu tečajci su se bolje upoznali, međusobno si otkrili detalje o svom životu, povezali se i spremno zakoračili na svoje prvo predavanje.regionalni zagreb 2

Kroz jutarnji blok predavanja tečajci su se upoznali sa svrhom i ciljem izviđačkog pokreta, osnovnim načelima zaštite djece i mladih i normativnim aktima važnim za rad s skupinama djece i mladih kroz predavanje koje je pripremila Petra Čorko Lukić. Nakon njega slijedilo je predavanje glavnog načelnika SIH-a Bojana Smode o vještinama vođenja, stilovima vođenja i njihovim karakteristikama, te osobinama dobrog i lošeg vođe što je na tečajce djelovalo vrlo inspirirajuće. Tečajci su s Draganom Babovićem- Indošem prošli osnove sigurnosti na izviđačkim aktivnostima. Slijedila je pauza za ručak i odmor, te vrijeme da se prokomentira sadržaj koji se do sad prošao.Skupivši snagu nastavilo se s otkrivanjem “malih tajni velikih majstora” vezanih za odabir odgovarajućih metoda prenošenja znanja, pridobivanja i zadržavanja pažnje i koncentracije kod djece i mladih…

regionalni zagreb1Nedjelja 13.4.2014.  Odmorni i spremni na nove pobjede tečajci su jutro proveli uz igru i pjesmu. Predavanja koja su pripremili Roberta Selihar i Filip Kovačević, tečajce su upoznali s metodom igre i metodom pjesme. Nakon ručka su s Mateom Matec na predavanju prošli kroz ponudu programa Sih-a, njegovim djelovima i oblicima, te dobili zadatke koje moraju odraditi do sljedećeg termina regionalnog tečaja u svojim udrugama uz mentore.

                Analizom vikenda, na kojoj su tečajci predavače, predavanja i radionice ocijenili odličnom ocjenom, te usvojenim znanjem koje su pokazali na radionicama vezanim za odslušana predavanja, možemo zaključiti da smo svi zajedno odradili odličan posao i završili prvi termin regionalnog tečaja s odličnim uspjehom.

“VELIKO HVALA!” organizatorima Regionalnog tečaja Zagreb, predavačima, O.I. Jarun na domaćinstvu i ustupljenim prostorijama i svima koji su pomogli u provedbi tečaja.

regionalni zagrebVeselimo se ponovnom susretu!

Matea Matec, OI Jarun