dio naslovnaNakon kratke pauze, ove godine opet je održana Državna izviđačka olimpijada. Aktivnost se održala u organizaciji Splitskog skautskog zbora, u sklopu Zborovanja izviđača Dalmacije, 18. i 19. listopada u eko etno selu Škopljanci.

Svi sudionici Olimpijade pokazali su dobra izviđačka znanja i vještine u dizanju i rušenju šatora, signalizaciji, paljenju vatre, cijepanju oblice i vezivanju čvorova te poznavanje orijentacije u disciplini krosa.signalne

Najbolja u brzinskom dizanju i rušenju šatora bila je ekipa «Marjanski gromi», Split, u paljenju vatre ekipa «Lebić», Split, signalizaciji «Javor V», Zagreb , u cijepanju oblice ekipa «Lebić», Split, u orijentacijskom krosu «Javor V», Zagreb , a u vezivanju čvorova ekipa «Javor V», Zagreb  koja je oborila službeni rekord Državne izviđačke olimpijade koji sada iznosi 6:45 minuta. Bravo Javor!pehar

Ukupni poredak Državne izviđačke Olimpijade je:

  1. mjesto – Javor V (OI «Javor», Zagreb)
  2. mjesto – Marjanski Gromi (SK «Marjan», Split)
  3. mjesto – Tornado (OI «Betlehem», Kutina)

Pokazane izviđačke vještine, predivna priroda, nova prijateljstva i odlična atmosfera ključ su uspješne aktivnosti, a upravo to je bila ovogodišnja Olimpijada!

 

Čestitke svim sudionicima, a svim organizatorima i volonterima veliko hvala i pozdrav do iduće Državne izviđačke olimpijade!

Splitski skautski zbor