P1100444

OI Klasje, Đakovo

Savez izviđača Hrvatske i ove godine sudjelovao je na JOTI – JOTA izviđačkoj aktivnosti WOSM-a. U Hrvatskoj su održane JOTI radionce u Zagrebu, Đakovu, Rijeci, Rajiću, Slavonskom Šamcu i JOTA radionica u Varaždinu. I ove godine izviđači iz Varaždina su sudjelovali u JOTA aktivnosti zahvaljujući radiooperaterima iz radiokluba Međimurje koji su omogućili povezivanje putem svojih radio uređaja s izviđačima iz svijeta.

Na JOTI radionicama u Hrvatskoj sudjelovalo je više od 200 članova u 6 radionica. uspostavljen je 1321 kontakt iz 122 zemlje svijeta. ( po izvještaju od nagrade igre na joti.scoutpark.net).

Nagradna igra joti.scoutpark.net:

  1. mjesto – OI “Kamengrad” sa 3.912 boda
  2. mjesto – OI “Betlehem” sa 2.165 bodova
  3. mjesto – OI “Klasje” sa 2.050 bodova
  4. mjesto – OIP “Mihaljevica” sa 1.086 bodova
  5. mjesto – OI “Plavi pingvin” sa 344 boda

4. SIH-FM ove godine javljenje je organizirao iz Kostrene, sudjelovalo je 8 voditelja/suradnika/volontera iz ( OIP Kantrida, OI Sjever-jug, SK Split , OI Plavi Pingvin i OI 3.maj.

Glavni voditelj : Ante Marin
Suvoditelji: Vito Dundovich, Dorijan Rupčić.

SIH FM internet radio Saveza izviđača Hrvatske bio je online od petka 21.00 sati do nedjelje 15.00 sati, podijeljeno je i nekoliko nagrada (Karlo, Sara, Denis) koga sam zaboravi neka se javi na FB/sihfm.

20141018_163034

Radioklub Međimurje i OI Sirius, Varaždin

Posebnost na ovogodišnjoj JOTA radionici održanoj u Varaždinu

20141018_155135

Radioklub Međimurje i OI Sirius, Varaždin

 

 

 

 

(dio iz izvještaja radiokluba Međimurje)

“U JOTA akciji su se posebno istakli Ilija (Odred izviđača Sirius) koji je odradio najviše pojedinačnih veza i Julija (Odred izviđača Sirius) koja je odradila najzanimljiviju vezu, s nizozemskom stanicom PA1AT – Naime, dio veze je odrađen na nizozemskom jeziku na opće iznenađenje i oduševljenje sugovornika s druge strane (Gerry). Na taj je način srušena jezična barijera između nizozemskih poletaraca koji (još) ne govore engleski i hrvatske planinke koja vrlo dobro govori nizozemski.”

Ilija i Julija zbog svoje aktivnosti osvojili su strip “MI MLADI”

Milan Macut – JOTI/JOTA koordinator 2014.