doraOd 26. do 29. studenog 2014. u Pragu je održan tečaj za mlade glasnogovornike u organizaciji Europske regije Svjetske izviđačke organizacije (European region, WOSM). Na tečaju je sudjelovalo 52 mladih izviđača iz 27 država Europe. Voditelji, predavači bili su iskusni stariji izviđači, djelatnici WOSM-a, koji su svoje znanje u četverodnevnom programu predavanja prenosili mlađim, talentiranim naraštajima.

Prvog dana program je započeo u popodnevnim satima upoznavanjem i gradnjom zajedništva među sudionicima tečaja igrom traganja po Pragu. Sljedećeg dana započela su stručna su predavanja. Tog dan naglasak je bio na razjašnjavanju važnosti i svih aspekata kvalitetne komunikacije. Trećeg dana najviše se radilo na problemu poticaja i aktivacije mladih u pojedinim društvenim okolnostima država iz kojih su sudionici došli, a posljednjeg dana učilo se kako osmisliti i realizirati projekt kojim bi se riješili glavni problemi s kojima se susreću izviđači u svojim zemljama, a sudionici kao glasnogovornici bili bi nositelji tih projekata.

Predavanja su bila izvrsno postavljena, sudionici su bili iznimno zainteresirani za učenje te je stoga vladala pozitivna i konstruktivna atmosfera tijekom cijelog tečaja. Međusobno učenje, izmjenjivanje znanja i dobrih praksi te povezivanje s izviđačima iz drugih zemalja je nešto što nam je veoma važno, a upravo se to moglo pronaći na Tečaju za mlade glasnogovornike u Pragu.

U ime Saveza izviđača Hrvatske na tečaju je prisustvovala Dora Šimunović (O. I. Primorje).