donacija paketa gunjiPrilikom prošlogodišnjih poplava Savez izviđača Hrvatske primio je financijsku pomoć od WOSM-a kako bi i dodatno, uz napore koje su već uložile mnoge izviđačke udruge i volonteri, pomogli unesrećenim žiteljima poplavljenih područja. U dogovoru s ravnateljem i učiteljima osnovne škole u Gunji, odlučeno je da će Savez (SIH) donirati nastavna pomagala u vrijednosti 10.000,00 kn.

Načelnica za program SIH-a Katica Konstantinović predala je g. Stipici Mišuri, ravnatelju Osnovne škole “Antun i Stjepan Radić” u Gunji donaciju Saveza izviđača Hrvatske (SIH) koja se sastojala od crtaćeg pribora, pisanki, tempera, vodenih boja, modela geometrijskih tijela, obruča, lopti, čunjeva,a dio donacije predan je i Društvu osoba s invaliditetom „Zvjezdice“.

U 2015. godini Savez će nastaviti suradnju sa školama u Gunji i Račinovcima. Uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta uključit ćemo učitelje u programe izviđačke neformalne edukacije te ih povezati s našim udrugama iz Otoka i Vinkovaca kako bi i sami mogli okupiti učenike te s njima širiti izviđačku organizaciju.