sok 2015Ove godine uz redovni seminar za operativne voditelje (SOK) na kojem je sudjelovalo 60 članova iz 22 udruge, održao se paralelno i seminar za operativne voditelje izviđačkog puta izazova (SOK IPI), dakle, voditelji koji su počeli s radom po novom programu ili su pak zaineteresirani za rad po novom programu. Za program SOK IPI je bio zadužen predsjednik Saveza izviđača Hrvatske (SIH-a), Željko Roglić – Klodi. Fotografije pogledajte u foto albumu SIH-a: Seminar za operativne voditelje SOK 2015.

Naši mladi voditelji su i ove godine, kao i svih prijašnjih, sudjelovali na predavanjima i radionicama, pa u tako čuli nešto novo o temi „ Priča kao metodi rada“ koju je održala Roberta Selihar, nešto o „Pravima djeteta“ Jasna Milašinović, a mogli su izabrati dvije od tri radionice s temama „ Vođena fantazija kao oblik sastanka“ Roberta Selihar, „ Igra i izazov u novom programu“ Filip Vukoja i „ Pažnja i koncentracija“ Smail Hibeljić.

Odrasli voditelji imali su svoj program, te su tako čuli osnovne stvari o novom programu,koje im je objasnila Katica Konstantinović – Kaja, o „ Pravima djeteta“ Jasna Milašinović, o „Timskom radu“ Stanko Horvat gdje su trebali napraviti što veći toranj od špageta i munchmallow – a.

Pored ovih tema sudionici su pogledali super prezentaciju Šumske škole 2015 u režiji Jasne Milašinović i Ivane Jarebice, koja je izazvala niz emocija kod sudionika koji su osjetili atmosferu Šumske škole.

Večer je bila rezervirana za noćnu stazu po Selcu s raznim zadacima, rješavanje testova, vezanje čvorova na plaži, slanje semafora, izrada herbarija, a neki su se okušali u pričanju viceva no to baš i nije prošlo slavno i mnogim drugim.

U nedjelju ujutro održani su okrugli stolovi po kategorijama na kojima su raspravljali o raznim situacijama i problemima koji im stvaraju poteškoće u radu i funkcioniranju jata, patrole ili udruge općenito.

Ovim putem htjela bi zahvaliti svima koji su sudjelovali u radu i organizaciji ovogodišnjeg SOK-a počevši od udruga koje su, unatoč odgođenom vikendu, uspjeli poslati svoje članove te svim drugim članovima organizacijskog tima jer bez njih SOK ne bi bio SOK i zato, Jase, Jare, Vukoja, Roberta, Goga, Kaja, Smail, Stiv, Davor, Mutni, Tamara, Darija, Klodi, Kruno puno Vam HVAALAAA!!! Ukoliko sam nekoga zaboravila, nije namjerno .

 

Načelnica za naobrazbu SIH-a

Petra Čorko Lukić