foto: Velimir Krpan-Krpica

Od 13. do 15.3.2015. u Crikvenici, u hotelu Esplanade bili smo na Savjetovanju odraslih voditelja SIH-a. Sudjelovale su 43 udruge iz Saveza te 4 udruge koje nisu članice s ukupno 116 sudionika. Od gostiju pozivu su se odazvali OI „Medvedgrad“ iz Zagreba, OI „Samobor“ iz Samobora, IO „Tur“ iz Velike Goricei i OI „Iovallios“ iz Valpova te dvije učiteljice koje sudjeluju u projektu MZOS-a Volontiranje s djecom i mladima za lokalni razvoj, Ivana Poduška iz OŠ Ivana Filipovića iz Račinovaca i Ružica Razumović iz OŠ Antuna i Stjepana Radića iz Gunje.

Savjetovanje je bilo vrlo korisno i praktično, sa zanimljivim temama predavanja i radionica, s puno pitanja i odgovora, diskusija i mudrih zaključaka.

Poseban gost-predavač bio je Jordan Bajraktarov, direktor razvoja u europskom uredu WOSM-a u Ženevi, koji nam je objasnio način funkcioniranja WOSM-a te održao zanimljivu prezentaciju Procjene i postupaka u kriznim situacijama .

foto: Velimir Krpan-Krpica

Na ostalim predavanjima bilo je riječi i o usklađivanju Statuta, novom Zakonu o financijskom poslovanju, novom programu za registraciju, razvoju SIH-a, programu i naobrazbi. Napravit ćemo bazu volontera, kartu i bazu izviđačkih centara te popis odreda koji su zainteresirani za međunarodnu suradnju. Zainteresirane novinare načelnik za informiranje pozvao je na suradnju, a Savez izviđača Rijeke predstavio je program Zborovanja „Rijeka snova – Šta da?“ koje će se održati u svibnju ove godine.

Zbog velikog interesa, nedjelja je bila posvećena prezentaciji IPI-ja i licenciranju.

foto: Velimir Krpan – Krpica

 

Zajedničkim fotografiranjem završili smo Savjetovanje, čijeg mota „Svi ćemo ti pomoći“ bi se svi trebali držati.

Darija Kralj, tajnica Saveza izviđača Hrvatske