IMG_9057Kolo lige Saveza izviđača Hrvatske za mlađu kategoriju “Primorska gojzerica” održano je od 27. do 29. ožujka u Rijeci točnije u područnoj školi Jelenje-Dražice na Grobniku. Izvršni organizator Odred izviđača “Primorje” ugostio je preko 150 izviđača od čega 106 samih sudionika natjecanja u 18 ekipa iz Zagreba, Kutine, Splita, Rijeke, Pule i Rovinja. Šest ekipa je sudjelovalo za Ligu SIH-e.

Ekipe su pristizale u petak u “burnim” okolnostima te su nakon prijave i večere imali sastanak vođa ekipa, izvlačenje startnih brojeva te ucrtavanje KS. Nakon odrađenih zadataka zabavljali smo se na KZP-u u organizaciji domaćina.

Srećom u subotu nam se vrijeme malo popravilo te nam je osvanuo divan sunčan dan, a i bura nam se malo primirila. Prve ekipe su odmah nakon doručka krenule na start orijentacijske staze, dok su viši startni brojevi imali signalizaciju semaforom, šator i prvu pomoć praktično. Nakon povratka svih ekipa sa staze održane su discipline čvorovi, paljenje vatre i izrada zaklona. Nakon večere ekipe su izvodile svoj KZP, a u nedjelju smo odradili i zadnje zadatke – testove, a zatim odigrali turnir u Scouball-u do ručka i proglašenja.

 Prvo mjesto osvojila je ekipa MORŽEVI iz SK Marjan,

drugo mjesto GROMOVI OI BETLEHEM,

a treće mjesto ekipa ORLOVI OI Istra.

Bodovnu listu možete vidjeti u prilogu. Izdvojili bi najbolje ekipe u pojedinačnim disciplinama. U orijentaciji, čvorovima, izradi zaklona i prvoj pomoći najbolja je bila ekipa MORŽEVI SK Marjan, u dizanju i rušenju šatora ETNA OI MP, paljenju vatre TRAMONTANA 15.S.Č. TORNADO, signalizaciji semaforom ekipa ORION JEDAN OI JAVOR, testovima WILLY WILLY 15.S.Č. TORNADO dok su nas na KZP-u najbolje zabavili ORLOVI OI ISTRA.

IMG_8751

Nadamo se da su svi sudionici zadovoljni našom organizacijom natjecanja te da se vidimo i dogodine!

Bodovna lista Primorska gojzerica 2015.(xsl.)

Fotografije s Primorske Gojzerice 2015.

 

OI PRIMORJE