svi skupa11. i 12. travnja 2015. godine održan je prvi regionalni tečaj Centar-Zagreb u Zagrebu, u prostorijama OI Jarun. Na tečaj se prijavilo 15-ak izviđača i planinki iz 7 izviđačkih udruga. U ugodnom ambijentu prostorija domaćina OI Jarun tečajci su u subotu odslušali 6, a u nedjelju 4 predavanja i tako započeli svoj put: postati izviđački voditelj!

Prvim predavanjem o osnovama Izviđačkog pokreta tečaj su otvorili Bačva i Zlatan; Indoš je tečajcima pričao o načelima sigurnosti na izviđačkim aktivnostima; Caki i Fićo su predstavili Ponudu programa SIH-a, a Zlatan je završio prvi dan predavanjima o vještini vođenja i liku i ulozi vođe. Tečajci su koristili svaku pauzu između predavanja kako bi se malo nauživali sunca i podružili se s jarunovcima koji su se pripremali za ZON. Također, fino se papalo i ničeg nije nedostajalo.

predavanje Indos

Drugi dan je bio rezerviran za ženske predavače: Goga i Petra tečajcima su otkrile osnove prenošenja znanja i vještina, a tečajci su došli na svoje na predavanju o metodi igre kojeg je održala Roberta. Na zadnjem predavanju otkrivena je i metoda pjesme, a nakon evaluacije umorni tečajci zaputili su se svojim kućama.

Valja spomenuti kako je načelnica SIH-a svratila provjeriti kako ide tečaj, pofotkala se sa tečajcima i nagradila ih čokoladama :]

 

Filip Kovačević Fićo

Vođa tečaja