zon1Od 17. do 19. travnja 2015. održan je ZON – Zagrebačko orijentacijsko natjecanje, 2. kolo izviđačke lige za stariju kategoriju. Izvršni organizator ovogodišnjeg ZON-a bio je Odred izviđača „Javor“. Javorovci su nas smjestili u  OŠ “Antun Mihanović” u Dubcu, a orijentacijska staza je išla kroz Čučerje i Gornju Dubravu u Zagrebu. Kako bi sve dobro funkcioniralo pobrinuli su se Marko Kovačević, načelnik te Nikola Munđer, starješina natjecanja iz OI „Javor“.

Neki bi rekli da tako mora biti, a neki da je to baš peh što je kiša pratila ekipe tijekom cijele staze dok je  ostatak vikenda bilo sunčano vrijeme. Umorni i blatnjavi izviđači nisu se dali smesti zbog napornog dana pa su večeri provodili uz nezaobilazne karaoke.

Evo ukupni poredak ekipa…

1.  OLE LOLE – OIP “Spinut”
2. SUNA SANI – OI “Jarun”
3. STariJi i iskuSTniji – OIP “Jadran”
4. Junior do otkaza – 28.SDI „Dubrava“
5. Mrav – OI „Javor“
6. Piceki 1 – OI „Jarun“
7. Duga – OI „MP“
8. Junior Alfa – 28.SDI „Dubrava“
zon3
Provjerite svoje bodove – na mrežnim stranicama Saveza izviđača Zagreb  – kako biste se što bolje pripremili za sljedeće natjecanje.

Hvala Javorovcima na trudu i organizaciji, čestitamo pobjednicima, našim prijateljima iz Splita želimo sretan put i mirno more, a ostalima više sreće drugi put! ;)
Sara Kozjak
načelnica za program
Savez izviđača Zagreb