20150523_183520U subotu 23.5., na Zborovanju u Rijeci održan je 1. sastanak načelnika SIH-a s novom glavnom načelnicom Helen-Marie Kerovec. Sudjelovali su načelnica za program Katica Konstantinović, načelnica za međunarodnu suradnju Jelena Drndić, u ime načelnice za naobrazbu Jasna Milašinović, načelnik za informiranje Milan Macut i administrator ureda SIH-a Tamara Karlović.

Resorni načelnici podnijeli su izvještaje o svemu što je ove godine napravljeno. Razgovaralo se o poslovima koje još treba završiti do kraja kalendarske godine, kao i o problemima koji postoje u pojedinim resorima. Najveći problem, koji su istaknuli načelnici, je taj što većina timova ima samo jednu ili dvije osobe što jednostavno nije dovoljno ljudi za obavljanje svega što bi trebalo.

Ovim putem molimo sve zainteresirane koji bi se voljeli priključiti radu nekog od timova da se jave na sljedeće e-mail adrese:

program@sih.hr – tim za program

informiranje@sih.hr – tim za informiranje

naobrazba@sih.hr – tim za naobrazbu

international@sih.hr – tim za međunarodnu suradnju

Načelnicima je podnesen kratki izvještaj s 8th Educational Methods Foruma te se povela rasprava o tome kako nova saznanja s foruma iskoristiti za poboljšanje rada saveza kao i pojedinih resora.

Pročitali smo izvještaj Tajnice SIH-a o projektima prijavljenim u ime saveza, kako bi svi bili upućeni u poslove koji nas čekaju ukoliko projekti prođu.

Razgovarali smo i o međunarodnim projektima i suradnjama u koje smo uključeni te što bi još po tom pitanju trebalo napraviti ili riješiti.

Na kraju trosatnog sastanka dotakli smo se i kalendara aktivnosti za 2016. godinu te su načelnici dali svoje prijedloge za neke nove aktivnosti koje bi po njima u kalendar trebale ući, kao i za ponovno oživljavanje nekih dobrih starih ( više o tome uskoro ) :) .

 Glavna načelnica Saveza izviđača Hrvatske 

Helen-Marie Kerovec