rtn (52)13. i 14. lipnja, na Kreševom brdu, održan je 3. regionalni tečaj naobrazbe za regiju Jug. U subotu smo na jutarnjem zboru službeno otvorili tečaj, a nakon toga krenuli na predavanja i radionice. Tako smo slušali o socijalnom razvoju djece i mladih i prilagodbi programa potrebama članova, a pogledali smo i snimke igara, pjesama i sastanaka koje su tečajci trebali odraditi u svojim udrugama uz nadzor mentora.U nedjelju smo imali predavanja i radionice o timskim ulogama i timskom radu, komunikaciji te naprednom planiranju izviđačkog programa.

Osim regionalnog tečaja naobrazbe, na Kreševu se ovaj vikend održao i IPI tečaj na kojem su sudjelovale udruge koje s novom izviđačkom godinom žele krenuti na Izviđački Put Izazova. O tome nešto više u drugom članku.rtn (133)

Vrijeme je brzo prošlo i naš vikend na Kreševu je došao kraju. Teorijski dio smo odradili i ostao nam je još onaj praktični – Šumska škola, kojoj se svi jako veselimo.

Hvala Splitskom skautskom zboru, svim predavačima i voditeljima te svima ostalima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji regionalnog tečaja naobrazbe za regiju Jug!

rtn (84)

Veselo društvo, dobri predavači i mentori, mnogo novih znanja i ideja te ugodna atmosfera obilježili su naš tečaj naobrazbe!

Veselimo se idućim izazovima koji su pred nama!

Uz izviđački pozdrav Budi Pripravan!

Jasna Milašinović – voditeljica regionalnog tečaja naobrazbe za regiju Jug