IMG_4451U organizaciji Odreda izviđača Lepoglava i Odreda izviđača Sirius iz Varaždina, od 19. do 21. 06.2015.g. u Lepoglavi je održan Državni izviđački višeboj i Državno izviđačko orijentacijsko natjecanje.

Bodovna lista DION (pdf.)

Bodovna lista DION van konkurencije (pdf.)

Bodovna lista DIV (pdf.)

Uz paljenje logorske vatre i pjesmu, u petak je održana svečanost otvorenja na Sportsko – rekreacijskom centru u Lepoglavi, kojoj je prisustvovala Načelnica Saveza izviđača Hrvatske, Helen-Marie Kerovec.

Odmah nakon otvorenja započela su prva natjecanja koja su nastavljena u subotu i nedjelju.

Sedam ekipa mlađe kategorije izviđača subotu ujutro provelo je na orijentacijskom krosu po Lepoglavi i okolici, popodne u natjecanjima u podizanju šatora, vezivanju čvorova, signalizaciji, paljenju vatre, pripremi obroka i izradi zaklona, a večer je protekla u kulturno zabavnom programu uz logorsku vatru. Nedjelja je mlađoj kategoriji bila rezervirana za obilazak lepoglavskih znamenitosti uz licenciranog turističkog vodiča.

izvidjacko natjecanje 7

izvidjacko natjecanje 9

Devet ekipa starije kategorije izviđača u subotu ujutro krenulo je na stazu dužine oko 24 km, sa 7 kontrolnih točaka po životopisnom zagorskom kraju od Lepoglave preko Kamenice do Ravne Gore, na kojima su se izvršavali topografski zadaci u crtanju krokija, skice pod kutem, skice dijela puta, profila terena. Na cilju kod lovačkog doma podno Ravne Gore,

izviđači su se natjecali u izradi zaklona i pripremi obroka. Natjecanje za stariju kategoriju završeno je u nedjelju brzinskim prelaskom staze do Kamenice.

Unatoč lošim vremenskim (ne)prilikama i iznimno niskim temperaturama za ovo doba godine, svi natjecatelji pokazali su veliku izviđačku upornost i izdržljivost.IMG_4501

Kiša lije, izviđač se smije!!

Ceremonija svečanog zatvaranja natjecanja održana je na terasi restorana Ivančica, uz limenu glazbu Puhačkog orkestra Lepoglava. Nakon proglašenja rezultata i podjele pehara, natjecanje je sa prigodnim riječima zatvorio gradonačelnik grada Lepoglava i saborski zastupnik, gosp. Marijan Škvarić.

Organizatori se zahvaljuju svim natjecateljima na primjerenom izviđačkom ponašanju tijekom natjecanja.

Do novih izviđačkih aktivnosti ,

uz izviđački pozdrav BP

Odred izviđača Lepoglava

Odred izviđača Sirius