Savez izviđača Hrvatske sudjelovao je u obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, 4. kolovoza u Zagrebu.

Uz SIH u ovom civilnom dijelu Mimohoda bili su predstavnici DUZS-a, Hrvatskog crvenog križa, Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, Hrvatske gorske službe spašavanja, Ureda za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba, Hrvatske udruge za obuku pasa tragača, postrojbe civilne zaštite grada Sveta Nedjelja i općine Stupnik.

izvor: FB siz.hr
duzs.hr

“Oni znaju kako napraviti zaklon u šumi, zapaliti vatru, naći hranu u prirodi… Znaju se orijentirati, svladavati prepreke, rješavati probleme, izbjegavati opasnosti, pružiti prvu pomoć… Kad treba podignuti i organizirati kamp za evakuaciju, obratite se njima.
Za njih kažu da su najbolja škola života za djecu i mlade.
S tradicijom od 1907., a u Hrvatskoj od 1912., dio velikog Svjetskog skautskog pokreta koji broji više od 38 milijuna članova u 163 zemlje – naš Savez izviđača Hrvatske!”

izvor: fb duzs.hr

izvor: fb duzs.hr

izvor: fb duzs.hr

Hvala volonterima SIZ-a, Zdravku Matecu i Zdravku Crnkoviću iz OI “Jarun”, Filipu Kovačeviću iz OI “Jelen”, Stjepanu Budimiru, Mihaeli Ivošević i Dominiku Ivošević iz OI “Javor”, Borisu Vujnoviću iz OI “BJ” i Sari Kozjak iz OI “Plavi pingvin” – što su odvojili svoje vrijeme da sudjeluju u mimohodu i na najbolji mogući način predstavili izviđače.

Hvala i svima onima, koji su sudjelovali na probama: Hanah Šoprek, Moniki Pavlinić i Eriki Briški iz OI “Jarun” i Viktoria Krapić i Viktoru Čižić iz OI “BJ”.

foto: fb siz,hr