foto: Velimir Krpan-Krpica

Nakon Šumske škole – obrazovanje se nastavilo, ali ovoga puta za sve dužnosnike i volontere SIH-a.

Na početku, predsjednik Saveza Željko Roglić zahvalio se dosadašnjim vijećnicima i članovima izvršnog odbora, a bivšim dopredsjednicima, Krunoslavu Beliniću i Gorani Kukić, dodijelio i srebrni, odnosno zlatni znak SIH-a.

Vikend je uistinu bio radni jer osim sastanka načelništva, tima za naobrazbu i tima za informiranje te prve sjednice novoizabranog Vijeća, 50-ak volontera i dužnosnika raspravljalo je i o strateškom planu Saveza 2015. – 2020., slušali o ustroju Saveza, ali i planirali koji nas konkretni koraci očekuju. Na koncu, imenovane su i dvije načelnice – Jasna Milašinović za naobrazbu i Dora Šimunović za odnose s javnošću. Izabrani su i članovi Izršnog odbora Boris Vujnović, Nenad Andrašek i Siniša Ivanković, a na prijedlog predsjednika Saveza u IO su potvrđeni i Bojko Kukić (dopredsjednik Saveza i predsjednik IO) te Helen-Marie Kerovec (glavna načelnica).  I novi IO odradio je svoju prvu sjednicu.

No možda i najvažnije, svi volonteri uključili su se i u radionicu „Kako ja mogu pomoći Savezu“. A taj poziv ne odnosi se samo na one okupljene u Fužinama  22. i 23. kolovoza nego i na sve članove Saveza.

Poznajete nekoga tko bi mogao izviđačima osigurati popust na kupnju poljskih kreveta? Super! Mislite da bi vaš poznanik mogao izaći u susret te članovima organizacije osigurati povoljnije majice i tisak? Još bolje.  Zanima vas kajakarenje i mogli biste odvoditi radionicu ili plovidbu? Pa to je krasno. Ne stignete pored logora i drugih obveza u udruzi ići po terenima, ali zato možete odvojiti vremena da pripremite aplikaciju za pametne telefone o preživljavanju u prirodi, ili „pročešljati“ neki pravilnik za eventualne propuste i proturječnosti?
Bez obzira na to možete li odvojiti pola sata na mjesec ili  dva sata na tjedan SIH vas treba!