4.- 6. rujna, održani su 13. Susret brđana SIH-a u Kutini (susreti odraslih voditelja). Okupilo se tu preko 100 brđana iz svih krajeva Hrvatske, uz goste Srbije i BIH.
Natjecateljski dio Susreta odvijao se kroz gastro reli u kojem su ekipe, po danom opisu, autima prošli 80 km i pronašli osam kontrolnih točaka (Piljenice-Vaclavekov mlin, Banova Jaruga-izviđački centar na vodi, Gojlo- naftaška koljevka, Betlehem- izviđački centar, crkva Sv.Marije Snježne, etno park i zvjezdarnica, vinske ceste, Donja Gračenica kapelica Sv. Fabijana i Sebastijana, Lonjsko polje ulaz Repušnica, te seosko gospodarstvo Trem u Radićevoj ulici) na kojima su rješavali zabavne zadatke i degustirali hranu koju su im priredili domaćini OI „Betlehem“ Kutina.
Drugi dio natjecanja bila je gastro prezentacija u kojoj su klubovi brđana predstavili tradicionalna jela i pića svoga kraja.
Nedjelja je počela kavom na gradskom trgu, te posjetu Vinskom dvoru i razgledavanju Kutine.
Na zatvaranju susreta proglašeni su pobjednici, za gastro reli ekipa Kameni svatovi – OI Kamengrad iz Koprivnice, a za gastro prezentaciju ekipa Oneum – UI Omiš, ukupni plasman Kameni svatovi – OI Kamengrad iz Koprivnice.

Odred izviđača “Betlehem” Kutina