zdenko_hudinaotisao sam 1 (1)Ovim vam putem javljamo tužnu vijest da je u subotu 07. studenog, nakon teške bolesti u 63 godini umro Zdenko Hudina, dugogodišnji član i dužnosnik Saveza izviđača Hrvatske.

Posljednji ispraćaj bit će u srijedu 11. 11. 2015. godine u 14.00 sati na groblju Sv. Andrije u Bjelovaru.

Zdenko se uključio u izviđače zajedno s ocem koji je radio u Centru za odgoj djece i mladeži u Jaski, već 60-tih godina prošlog stoljeća. Aktivno je sudjelovao u izgradnji Otoka mladosti, te bio dugogodišnji član i voditelj u izviđačkoj organizaciji prije Domovinsko rata.

Kako su izviđači u Bjelovaru prestali s radom za vrijeme domovinskog rata, 2003 g. je ponovo pokrenuo izviđački rad te osnovao Udrugu skauta „Sveti Juraj“, čiji je bio dugogodišnji predsjednik sve do 2015. godine kad je svoju dužnost prepustio mlađim snagama u Udruzi.

Bio je i jedan od inicijatora i osnivača Saveza izviđača Bjelovarsko-bilogorske županije. Aktivno je bio uključen u rad Saveza izviđača Hrvatske kao predsjednik Vijeća u sazivu od 2012. do 2015. godine. Za svoj rad i doprinos Izviđačkom pokretu dobio je Zlatni prsten i Srebrni znak Saveza izviđača Hrvatske.

No i sva ova škrta faktografija o njegovom izviđačkom životu ne može opisati ono što je Zdenko stvarno i bio. Osoba koja je svojim neizmjernom požrtvovnošću i staloženošću širio pozitivnu energiju, dobri duh Saveza, u teškim vremenima kada je trebalo naći snage i volje dići glavu i nastaviti dalje. Svojom dobrotom i afirmativnim stavom prema svim ljudima s kojima je surađivao, motivirao je ljude da daju najbolje od sebe, a nikad nije zaboravio lijepom riječi  zahvaliti svima  koji su na bilo koji način svoje vrijeme i rad davali za izviđače. U svakom pogledu veliki čovjek i veliki izviđač.

Nakon sahrane svoja sjećanja i uspomene na Zdenka možete podijeliti s ostalim izviđačima i upisati ih u knjigu sjećanja u prostorijama U.S. „Sv. Juraj“ Bjelovar. (I. V. Trnskog 12).

Počivao u miru!

Savez izviđača Hrvatske