Betlehemsko svjetlo mira 2015“Donoseći Svjetlo, Izviđači – hrvatski skauti žele ponijeti poruku da su najbolji dio našega života često mala, bezimena, nezapamćena djela dobrote i ljubavi koja su potrebna svakom od nas. Nosimo mir u sebi da bi dijelili mir s vama.”

Članovi Saveza izviđača Hrvatske u nedjelju 13. prosinca donijeli su Betlehemsko svjetlo u Zagreb. U prigodnoj ceremoniji Svjetlo je zajedno s izviđačima – hrvatskim skautima unio i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, a potom su ga u crkvi zajedno predali mons. Josipu Kuhtiću, rektoru zagrebačke prvostolnice.

Nakon svečane mise svi prisutni mogli su uzeti Svjetlo i ponijeti ga u svoj dom, a izviđači će se pobrinuti da se svjetlo proširi po cijeloj Hrvatskoj.

Hrvatski izviđači - Betlehemsko svjetlo 2015

Danas su predstavnici SIH-a Betlehemsko svjetlo odnijeli u Ured Predsjednice RH i u Hrvatski sabor, a u iduća 2 tjedna obići ćemo još desetak institucija.

Predstavnici SIH-a Betlehemsko svjetlo odnijeli u institucije s kojima surađujemo i koje podržavaju naš rad. Svjetlo sada gori u Uredu Predsjednice RH, Hrvatskom saboru, Agenciji za odgoj i obrazovanje, Državnoj geodetskoj upravi, Crvenom križu, Hrvatskim šumama, Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje te u Gradskoj upravi.

https://www.facebook.com/KolindaGrabarKitarovic/posts/952244051509221

http://www.sabor.hr/Default.aspx

http://www.dgu.hr/detaljni-prikaz-vijesti.html?id=265&pre=news

http://www.hck.hr/hr/stranica/betlehemsko-svjetlo-stiglo-i-u-hrvatski-crveni-kriz-722

http://portal.hrsume.hr/index.php/hr/75-news/latest-news/661-betlehemsko-svjetlo-mira-u-hrvatskim-sumama

http://www.duzs.hr/news.aspx?newsID=23245&pageID=203

http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=84669

Ured Saveza