DSCF9231Izviđački voditelji Saveza izviđača Hrvatske okupili su se 12. i 13. veljače 2016. godine u Selcu na još jednom Seminaru za operativne voditelje. Ugodna atmosfera, mnogo ideja te nova znanja i vještine obilježili su ovogodišnji Seminar.

Fotografije sa SOK-a 

Subota je započela otvaranjem aktivnosti, nakon čega je svatko otišao na svoje radionice. Mladi voditelji ujutro su imali radionicu s temom izviđačkog voditelja na kojoj su se dotakli osobina vođe te primjeni tih osobina u svakodnevnom radu. Popodne su imali radionicu s temom «Kako svoj rad učiniti dinamičnijim i kreativnijim?» na kojoj su saznali kako obraditi programske teme na kreativniji način te kako u svom programskom radu iskoristiti svakodnevne stvari poput plastičnih kesica ili drva, a zatim radionicu na kojoj su obrađivali temu nagrada i kazni u radu s jatom/patrolom.

Odrasli voditelji čuli su nešto o timovima koji postoje u Savezu izviđača Hrvatske, sudjelovali su na radionici o motivaciji na kojoj su saznali zašto je ona u radu važna te kako motivirati ljude s kojima rade, a na kraju su imali radionicu o izgradnji kvalitetnog tima na kojoj su imali zadatak stvoriti svoj tim i uz to osvjestili što je kod toga sve važno.

Dan smo završili kulturno-zabavnim programom i pub kvizom, uz malo pjesme, igre i plesa.

U nedjelju ujutro organiziran je kutak za voditelje i forum mladih na kojima su naši voditelji dali mnoštvo dobrih ideja, iznijeli svoje probleme na kojima žele raditi te razgovarali o promjenama i temama koje ih zanimaju.

U pauzama između radionica imali smo zajedničke trenutke na kojima smo se bolje upoznali i igrali.

Hvala svim sudionicima i voditeljskom timu što su ovaj Seminar učinili kvalitetnim, zanimljivim, korisnim i veselim, baš onakvim kakav on treba i biti! Hvala i na mnoštvu ideja koje ste dali i na kojima smo već svi zajedno krenuli raditi!

 

Veselim se daljnjem radu i svim idejam koje ćemo zajedno ostvariti!

Uz izviđački pozdrav Budi Pripravan!

Jasna Milašinović, načelnica za naobrazbu SIH-a