dobro djelo i zaklada anaNa akciji održanoj 26. veljače u Zagrebu, u suradnji Zaklade Ana Rukavina i Saveza izviđača Hrvatske, hrvatski je Registar dobio 49 novih potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Akcija je održana u sklopu aktivnosti Dobro djelo svaki dan koju SIH provodi kroz veljaču, a koja za cilj ima napraviti što više dobrih djela za potrebite članove zajednice.

mrežne stranice: studentski.hr

Svaka akcija koju Zaklada organizira diljem Hrvatske nosi poruku „lijek je u nama“. Time Zaklada želi još jednom podsjetiti građane da u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Kako bi lijek stigao do oboljele osobe, potrebno je učiniti prvi korak i upisati se u Registar. Ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, možemo joj pomoći da se izliječi.

Ovom akcijom, Savez izviđača Hrvatske još se jednom pokazao kao organizacija koja brine o društvu u kojem živimo. Jer samo brigom o drugima možemo stvoriti bolji svijet.