sova natpis naprijed MAJICAU sklopu Susreta operativnih voditelja u Selcu, 13. i 14. veljače 2016. godine, održan je i 1. vikend tečaj Tečaja za vođe družina. Na tečaju je sudjelovalo 15 sudionika iz 8 udruga – OIP Jadran, OI MP, 28. SDI Dubrava, OI Jarun, OI Zelena patrola, IK Javor, OI BJ.

U Selcu su se tečajci upoznali s voditeljskim timom i međusobno te imali svoja prva predavanja. Slušali su o Svrsi, načelima i metodi izviđačkog pokreta, Liku i ulozi vođe družine, kako samostalno učiti, kako uspješno voditi družinski sastanak, te kako voditi administraciju družine.
Naime, ovo je prva generacija tečajaca za vođe družina koja osim Šumske škole ima i dva vikend tečaja. Na dva vikend tečaja tečajci će čuti većinu teorijskih predavanja, dok će na Šumskoj školi to sve praktično primjeniti. Između tečajeva će imati i praktične zadatke koje će izvoditi u udrugama uz svoga mentora.

Naše tečajce čeka još puno avantura i zadataka na njihovom voditeljskom putu prema vođi družine, ali smo sigurni da će ih oni sve uspješno savladati! J

Voditeljski tim Tečaja za vođe družina