06.03.2016-044Savjetovanje odraslih voditelja održalo se u u Centru za edukaciju Crvenog križa u Orahovici u periodu od 4. do 6. ožujka. Pjevanjem državne himne i himne Saveza otvoreno je savjetovanje na kojemu ove godine sudjeluje ukupno 85 članova.

Uvodnu riječ imao je predsjednik Željko Roglić koji je prisutne izvjestio o trenutnom stanju Saveza. Potom je predstavljen strateški plan za idućih pet godina te operativni plan rada za ovu godinu.

Fotografije SOV-a (FB scouts.hr)

U poslijepodnevnom terminu predstavljen je novi priručnik autora Željka Roglića – Dnevnik puta za vučiće. Posebno smo ponosni na ovaj uradak jer je zadnji priručnik za rad izdan davne 2008. godine (Javor).20160305_151400

Nakon prezentacije uslijedila su predavanja o financijskom poslovanju udruga i o mogućnostima međunarodne suradnje. Pri samom završetku radnoga dijela dana uslijedile su 15 minutne radionice na temu “Izviđački voditelji danas” gdje se razgovaralo o temama: Razmjena iskustava među voditeljima, izviđački voditelj u lokalnoj zajednici, izviđački voditelji i društvene mreže, očekivanja voditelja od SIH-a, dobna granica za pojedine voditeljske uloge.

Nedjelja je započela prezentacijom „novog“ sustava naobrazbe, a zatim o suradnji s vanjskim partnerima. Susret operativnih voditelja završio je predstavljanjem Smotre SIH-a 2017., završnom riječju i evaluacijom.

Susretu su nazočili i predstavnici WOSM-a: Lidija Pozaić, članica uprave WOSM-a i Jordan Bajraktarov, direktor za organizacijski razvoj pri Europskom birou.

SOV Orahovica
SOV Orahovica

U subotu je na istoj lokaciji održan i sastanak Vijeća SIH-a. Teme sjednice bile su: Potvrda odluke Izvršnog odbora o imenovanjima načelnika po resorima, Rezultati javnog poziva uz inicijativu za izmjene i dopune Statuta SIH-a; Dopuna članova odbora Vijeća SIH-a; Dopuna regionalnih povjerenstava za licenciranje; Pokretanje inicijative za donošenje Pravilnika o napredovanju voditelja u SIH-u; Pokretanje inicijative za ponovno donošenje Pravilnika o zadacima, odgovornosti i ovlastima dužnosnika SIH-a i preporuke za udruge članice; Rad odbora Vijeća SIH-a u razdoblju od prošle sjednice Vijeća.

Izabrani su „novi stari“ načelnici SIH-a kojim je istekao mandat 2013-2016:

  • načelnica za program: Katica Konstantinović
  • načelnica za međunarodnu suradnju: Jelena Drndić
  • načelnik za vanjske odnose: Boris Krajinović
  • načelnik za financije: Siniša Ivanković
  • načelnik za informiranje: Milan Macut