Sat za planet Zemlju („Earth Hour“) globalni je događaj koji organizira WWF (World Wide Fund for Nature – Svjetski fond za prirodu), a održava se posljednju subotu u ožujku svake godine pozivajući domaćinstva i tvrtke na gašenje njihovih svjetala i ostalih električnih uređaja na jedan sat radi podizanja svijesti o potrebi poduzimanja nekakve akcije oko klimatskih promjena.

Sat za planet Zemlju pokrenuli su WWF i The Sydney Morning Herald 2007. godine kada je 2,2 milijuna stanovnika Sydneyja sudjelovalo gašenjem svjetala. Slijedeći primjer Sydneyja, mnogi drugi gradovi diljem svijeta priključili su se ovome događaju 2008. godine.

Ovogodišnji sat za planet Zemlju održat će se sutra, 19. ožujka od 20.30 do 21.30 sati. Bit akcije nije ušteda električne energije već da se jednim takvim vizualnim efektom podsjeti sve na važnost svakodnevnog djelovanja kako bismo očuvali naš planet.

Pozivamo vas da se priključite ovoj akciji WWF-a i sutra isključite svjetla u vašim sobama na sat vremena. Učinimo i mi nešto za naš planet.

Izvor: wikipedia

Tim za program SIH-a