19f158fc-6da1-4ee5-a269-91e0b92ca890Prvi vikend u travnju bio je rezerviran za Regionalni tečaj naobrazbe Saveza izviđača Hrvatske za regiju Jug. Tečaj se održao 2. i 3. travnja u prostorijama Splitskog skautskog zbora (SSZ).

Drugi vikend tečaj započeli smo podjelom tečajskih majica u kojima su tečajci proveli oba dana tečaja. Na tečaju je prisustvovalo sedam tečajaca te jedan gost tečajca koji je s njima slušao predavanja. Tečajci su odradili dežurstva po tečajskim patrolama koje su se formirale na porvom vikend tečaju i to patrole Nešto treće i Prijestolonasljednikovičići.

Prvo predavanja održao je Toni Kelava i to o oblicima rada. Nakon oblika rada tečajci su naučili nešto više o izviđačkoj grupi, potrebi za pripadnošću te o ceremonijalima, a o svemu tome nešto više im je rekao Ratko Štefek. Treće predavanje, ono prije ručka, bilo je rezervirano za predavanje o timskom duhu i ulogama u timu. Tečajci su odigrali par igara za razvijanje timskog duha te su najviše žara pokazali u igri Križić – kružić. Nakon timskih igara došlo je vrijeme za dugoočekivani ručak. Ručak nije mogao biti bolji nego što je bio, miješana pizza koju smo pojeli jako brzo te tako imali više vremena za kavu na suncu. Naravno, prije ručka imali smo izviđačku molitvu te zajednički Dobar, dobar tek!  Kada se prošeta sunčanom rivom, popije kava na suncu, puno je lakše nastaviti s predavanjima te na njima biti aktivan. Do kraja prvog dana drugog vikend tečaja tečaci su još odslušali nešto više o strukturi jatnog i patrolnog sastanka o čemu im je pričala Ivana Jarebica te o strukturi izleta o čemu im je pričao Geogre Juraj Leo Brian Perišin Blandford Šiška, predavač s najdužim i najzabavnijim imenom. A njegovo predavanje naravno je započelo s učenjem imena predavača u cjelosti. I tako nam je prošao još jedan tečajski dan u dobrom i pozitvnom duhu.b3da36be-fbe7-4e9c-b1da-571c5ead2a3b

Drugi dan drugog vikend tečaja započeli smo ispijanjem kave kako to obično i ide u gradu pod Marjanom, kratkim razgovorom te po dolasku prvog predavača – Karmen Pagar, tečajci nastavljaju s radom. Upoznaju se s temom tolerancije i pomoći te s detaljima izviđačkog programa i njegovim ciljevima. Nakon predavanja, igre uloga, glume i razmjene iskustva slijedi predavanje o administraciji grupe koje je održala Deni Bakulić. Za kraj drugog dana drugog vikend tečaja Ivana Jarebica tečajcima je držala predavanje o posebnim potrebama djece i mladih te o prilagodbi programa potrebama članova grupe. Gledajući videa o navedenoj temi, učeći dijelove znakovnog jezika, radeći u grupi i razmjenjivajući iskustva još jedan vikend tečaj tim predavanjem je došao kraju. Sredili smo prostorije SSZ, iza sebe ostavili ništa i svoju zahvalnost, podijelili zadatke tečajcima, pozdravili se i sada iščekujemo posljednji, treći vikend tečaj naobrazbe te mu se veselimo!

Vidimo se na Kreševom Brdu zadnji vikend u svibnju, na trećem vikendu Regionalnog tečaja naobrazbe Saveza izviđača Hrvatske za regiju Jug! J

Uz izviđački pozdrav BUDI PRIPRAVAN! J

Ivana Jarebica, voditeljica regionalnog tečaja naobrazbe – regija Jug