IMG_4464 (Kopiraj)Na vrhovima Ćićarije u istarskim Vodicama nedaleko od Lanišća u novo obnovljenoj Speleo kući, održan je drugi dio Regionalnog tečaja za regiju Zapad, u trajanju od 15.04. – 17.04.2016.

Tečajci su stigli u petak gdje ih je dočekao Davor Raste s predavanjem – Osnove komunikacije nakon čega su se imali priliku družiti uz gitaru. Nakon kreativne jutarnje tjelovježbe slijedi duuugačak blok predavanja. Predavanje o timskim ulogama i važnosti timskog duha održala je Michelle Žiković. Slijedi predavanje Filipa Kovačevića s temom Uvod u planiranje izviđačkih programa. Rado smo se odazvali i na malu radnu akciju slaganja i piljenja drva te pomogli mještanima Vodica.

Vrijeme odmora iza ručka iskoristili smo družeći se, hraneći i timareći konje na obližnjoj ergeli. Imali smo priliku bolje upoznati život konja i njihove navike.IMG_4355 (Kopiraj)

Kasnije ih je dočekao Mladen Perčić s predavanjem “Admininistracija grupe”, a nakon toga je zanimljivim primjerima i interaktivnim radom prikazao kako se nositi s neprimjerenim ponašanjem. Poseban gost tečaja bio je Olgan Hrvatin svima znan kao Ogi iz O.I.P.-a Uljanik. On je svoje dugogodišnje izviđačko iskustvo podijelio sa tečajcima kroz predavanje Roberte Selihar o Pristupačnosti izviđačkog programa – Posebne potrebe djece i mladih, gdje je govorio o tome kako izviđači utječu na živote osoba sa posebnim potrebama.

.IMG_4351 (Kopiraj)

Ovaj tečaj je bio u duhu Divljeg zapada što posebno dolazi do izražaja za vrijeme KZP-a. Tečajci su se okušali u kaubojskom plesu, a potom otišli upoznati Vodice kroz razne zagonetne zadatke u potrazi za blagom. Zadnji dan tečaja protekao je u mirnijem ritmu. Kroz aktivno sudjelovanje tečajaca i rješavanje problemskih zadataka nastavljamo govoriti o Neprimjerenom ponašanju. Zadnji blok predavanja vodila je Enid Vidaček o Naprednom planiranju izviđačkih programa.

Počašćeni predivnom prirodom i smještajem tečaj je prošao u odličnom raspoloženju. Našim domaćinima skidamo šešire uz veliko hvala! IMG_4552 (Kopiraj) IMG_4379 (Kopiraj)

IMG_4566 (Kopiraj)

Vidimo se na Šumskoj školi.

YEE-HAW! 

Regija zapad