izvor: hr.wikipedia.org/

Predstavnice Saveza izviđača Hrvatske, Mirela Varović, Jelena Drndić i Tamara Karlović, održale su 26.04.2016. sastanak s Androm Krstulovićem Oparom, savjetnikom za društvene djelatnosti predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, kojemu su predstavile rad Saveza izviđača Hrvatske i zamolile za podršku u radu. 

Razgovarali  smo o ulozi Saveza izviđača Hrvatske kao volonterske organizacije, te percepciji i imidžu koji izviđači imaju u društvu. Predstavljena je  kandidatura Saveza izviđača Hrvatske za domaćina Europske Skautske Konferencije 2019, uz zamolbu da nas Predsjednica podrži u nastojanju da u Hrvatskoj budemo domaćini ovako velikog izviđačkog događanja.

Predstavljena je i Smotra SIH-a kao velika izviđačka aktivnost koja će se održati slijedeće godine. Sastanak je prošao u pozitivnom ozračju te nam je otvorio vrata za buduću suradnju s Predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, a ukoliko joj budu dopuštale obveze, Predsjednica će povodom Dana izviđača primiti delegaciju Saveza izviđača Hrvatske.