20160424_13280222. – 24. travnja 2016. godine, u mjestu Prgomet održano je Jadranovo Izviđačko Natjecanje JAdranove Nove Generacije, svima poznato kao JIN JANG.

Natjecanje je bilo 2. kolo izviđačke Lige SIH-a za stariju kategoriju.

U petak smo imali pronalazak KS na karti i Morse, u subotu orijentacijsku stazu na kojoj su ekipe šetale, trčale, gubile se, vraćale na pravi put, kisnule, ali i nacrtale mnogo kvalitetnih topografskih radova, pokazale svoje vještine snalaženja u prirodi i dobro se zabavile.

U nedjelju su nas čekale olimpijske discipline – vezivanje čvorova, signalizacija semaforom te prelazak minskog polja. Naravno, također po kiši, jer bi inače to sve bilo manje zabavno. Ali ekipe su još jednom pokazale da kad kiša lije, izviđač se smije.

I naravno, i u petak i u subotu imali smo odlično večernje druženje uz pjesmu i ples, kao i na svakom JIN JANG-u.20160423_201840

Na natejcanju je sudjelovalo 7 hrabrih ekipa iz OIP Spinut, OIP Brodosplit, SK Split, OI MP, OI Plamen, OI Jarun te miješana ekipa iz OI Sirius, OI Pakra te OI Siniša Pavković.

Poredak možete pogledati na bodovnoj listi (pdf.)

Ovogodišnji pehari i diplome su bili posebno kreativni jer su bili inspirirani obilježavanjem 60 godina OIP Jadran pa je sve bilo u morskom stilu. Svi sudionici dobili su i JIN JANG majice, lampadine, naljepnice, magnete i CD-ove.20160424_125424

Hvala svim volonterima i gostima na pomoći, hvala svim organizatorima na trudu i vremenu koje su uložili u pripremu i organizaciju natjecanja te hvala svim ekipama koje su sudjelovale na ovogodišnjem JIN JANG-u.

Vidimo se iduće godine!

Vaši Jadranovci