„Pretežno vedro, Vakula je reko…“, i razveselio preko dvjesto sudionika 3. kola izviđačke lige saveza izviđača Hrvatske i Kupa  sv. Duje  – izviđačkog višeboja kojeg osmu godinu za redom organizira Skautski klub Marjan. Oni ga organziraju u čast zaštitnika svoga grada, najavljujući skorašnju veliku gradsku feštu.

Bodovna lista (xls.)

Subota, proljetni dan, sunce i mirisi Marjana pomogli su ekipama odraditi izviđačke zadatke. 24 ekipe pokazale su svoje znanje u orjentaciji, topografiji, pružanju prve pomoći, signalizaciji, dizanju i rušenju šatora i čvorologiji. Ekipe koje su sudjelivale na ovogodišnjem višeboju dobile su predzadatak, donijeti potrepštine za socijalnu samoposlugu. Sve ekipe ispunile su svoj predzadatak te su tako sve vođe ekipa zajedno sa oraganizatorom otišle do socijalne samoposluge te sve donirali =)

Dizanje šatora

Večer je donijela puno veselja, pljeskanja, smijancije i  zabave jer je održan i KZP tj- kulturno zabavni program. Tri sata su brzo prošla a najbolji su bili Komarci iz OI Jarun iz Zagreba..

U nedjelju, zadnji dan višeboja, podno Marjanskih vrata podijeljene su zahvalnice svima, a najboljima uručeni su pehari i prigodni pokloni.

Humanost na dijelu - za socijalnu samoposlugu

Iste su uručili načelnik Marjana Ratko Štefek i Vođa družine Marjanske zviri, Vičenco Kosor, te Goran Štefek.

Ovogodišnji prvak je ekipa “Morževi – SK Marjan Split, drugoplasirana je ekipa “Pande” također iz Marjana a treća je „Tridesetideveta“ OI „Bordo jedinica“ iz Zagreba.

Sudionici  i organizatori zahvalili su Županiji splitsko-dalmatinskoj, Gradu Splitu , Turističko ugostiteljskoj školi i  ravnatelju Ivi Biliću, Trgovačkoj školi i ravnatelju Velimiru Ćurčiji, Javnoj ustanovi Park šuma Marjan, pekari Babić i UVDR ” Brodosplit ” na svekolikoj pomoći u organizaciji ovog izviđačkog druženja.

Zatvaranje natjecanja je bila i prigoda zaslužnim članovima ove organizacije uručiti i prigodna priznanja za predan rad koje je uručio Ratko..

Za desetogodišnji stalni i aktivni rad u izviđačkoj organizaciji Spomen znakom nagrađeni su marjanovci Luka Kralj, Nives Mihovilović, Vanda Ćetković, Vesna Radinčić i Vičenco Kosor.

Vezanje čvorova

Spomen znak za 30. godina dobio je Ratko Štefek a za 40 godina aktivnog rada dobili su Boris Mihajlov i Miroslav Rudak.

Srebrni počasni izviđački prsten dobili su Marin Mihovilović i Vičenco Kosor.

Zahvalnicu Saveza izviđača Hrvatske dobio je Jurica Pavičić.

Skautski klub Marjan, koji ove godine slavi 60 godina aktivnog rada, dobio je Plaketu SIH -a.

No, osim nagrađenih treba spomenuti i sve ostale organizatore koji su dali svoj maksimum kako bi sve bilo u najboljem redu.

Čast da spusti hrvatski stijeg, uz zvuke Lijepe naše pripalo vođi pobjedničke ekipe Morževi, našem Frani Ćetkoviću.

I ovogodišnji je Kup svetog Duje, završio uz obećanje da se vidimo i dogodine, u najlipšemu gradu na svitu, našemu Splitu!!