sova natpis naprijed MAJICAS početkom izviđačke godine krenule su i aktivnosti ovogodišnjeg ciklusa naobrazbe, a među njima i tečajevi osposobljavanja izviđačkih voditelja. Nakon nekoliko godina po prvi put smo imali Regionalne tečajeve naobrazbe za mlade voditelje u svim regijama.

U regiji Zapad izvršni organizator bio je Savez izviđača Rijeke, a voditeljica tečaja Roberta Selihar. U regiji Istok izvršni organizatori bili su IK Javor, OI Vinkovci i UIP Mihaljevica, a voditelj tečaja Smail Hibeljić. U regiji Jug izvršni organizator bio je Splitski skautski zbor, a voditeljica tečaja Ivana Jarebica. U regiji Zagreb i Centar izvršni organizator bio je Savez izviđača Zagreba, a voditelj tečaja Filip Kovačević. U regiji Sjever izvršni organizatori bili su OI Hrvatsko zagorje, OI Picoki i OI Kamengrad, a voditeljica tečaja Silvija Mađar.

Održana su i dva vikend-tečaja naobrazbe za vođe družina, jedan u sklopu Seminara za operativne voditelje, a drugi zajedno sa zadnjim vikendom Regionalnog tečaja naobrazbe za mlade voditelje u regiji Zagreb i Centar.

Ovim putem htjela bih se zahvaliti svim voditeljima tečaja, svim izvršnim organizatorima, svim predavačima i svim volonterima koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji nekog od tečaja. Veliko hvala svima, nadam se da ćemo i iduće izviđačke godine imati uspješnu suradnju.

Našim ovogodišnjim tečajcima ostaje još Šumska škola, kruna osposobljavanja izviđačkih voditelja.

Na Šumskoj školi 2016. sudjeluju tečajci iz OI Sirius, OI Sjever-jug, OI Trogir, OI MP, SK Split, OI Istra, IK Javor, OIP Kantrida, SK Marjan, OI Kupa, OI Jarun, OI Plamen, OI Plavi pingvin, 28. SDI Dubrava, OI 3. Maj, OI Jelen, OI BJ, OI Javor, OI Bijeli javor te OI Jelen.

Sve informacije o Šumskoj školi stigle su na vaše e-mail adrese, a možete ih pronaći i na stranici Šumske škole (http://sumska-skola.sih.hr/).

Pratite redovito stranicu i čitajte svoje e-mailove jer će vam stići još poneka obavijest prije nego odete na logorovanja.

Voditeljski tim Šumske škole nastavlja sa zadnjim pripremama i veseli se zajedničkoj avanturi u Kamanju!

Uz izviđački pozdrav Budi Pripravan

Jasna Milašinović, načelnica za naobrazbu SIH-a