Vikend volontera ponovno iznimno uspješan

Vikend  (20.-21.08.2016.) u Kamanju volonteri Saveza bili su marljivi. Tečajci sa Šumske škole nisu još ni otišli, a u njihove šatore smjestili su se dužnosnici, vijećnici, načelnici i članovi timova SIH-a. 

Pozdravne riječi i uvodni govor održao je predsjednik SIH-a, Željko Roglić – Klodi. A Klodi? Klodi je bio pun dobrih vijesti. Počevši od izvještaja s Europske konferencije na kojoj smo dobili čast da upravo mi 2019. godine budemo domaćini sljedeće Konferencije. Izvijestio nas je i o novim SIH-ovim prostorijama, zaposlenicama, porastu broja članova…

Dan smo nastavili s pregledom terena za 10. Smotru SIH-a koja će se održati sljedeće godine u Kamanju te raznim sjednicama i sastancima. Održani su sastanci Odbora za program, Odbora za naobrazbu, Tima za naobrazbu, a Izvršni je odbor započeo maratonsku sjednicu u pokušaju da riješi sve što se nakupilo tijekom godišnjih odmora.

U nedjelju je održana i 5. sjednica Vijeća SIH-a čije detalje pročitajte u zapisniku sjednice, a Glavna je načelnica okupila svoje načelnike na prvom sastanku uživo od SOV-a u ožujku.

Vremenske prilike su se mijenjale – red kiše, red sunca, no to nitko nije niti primijetio. Svi su  detaljno analizirali prvi dio godine i pripremali se za nastavak. Nemamo baš puno fotografija jer nismo imali vremena za naslikavanje. Dogovori su pali, rukavi su se zasukali i tako do sljedećeg susreta. Vidimo se!

Sara Kozjak,

članica Vijeća Saveza izviđača Hrvatske