SIH - logoJedna od novosti koja se tiče članarine u Savez izviđača Hrvatske donesena je na zadnjoj sjednici Vijeća. Prema iskustvima proteklih godina pokušalo se ispraviti to da nam članovi koji se učlane u izviđačku udrugu u rujnu ili listopadu budu neosigurani i neregistrirani u SIH sve do ožujka iduće godine, dakle cijelih pola godine. Također zbog korištenja povlastica člana u muzejima, bazenima i drugim ugovornim ustanovama i poduzećima dobro je da član izviđačke udruge što prije bude i član Saveza. Zbog tih razloga, a i s ciljem povećanja broja članova donesena je slijedeća odluka koja se tiče samo novih članova:

Članarina za 2016. godinu za novoregistrirane članove će se određivati prema preostalom broju mjeseci tekuće godine pomnoženo sa 7 kuna uključujući mjesec učlanjenja. Odluka vrijedi za sve novoregistrirane članove od 1.9.2016. do 31.12.2016. godine.

Primjer: ukoliko se npr. nakon uspješno odrađene akcije upisa novih članova u određeni odred u listopadu učlani deset novih članova, članarina se računa prema broju preostalih mjeseci (3 mjeseca) puta 7 kn. To bi u ovom slučaju bilo 21 kn po članu za članarinu za 2016. godinu, tj. 210 kn za deset članova.

Odredi hitno u akciju upisa novih članova pa na doregistraciju, čim čim više, tim tim bolje :) Još malo pa nestalo!

Vijeće SIH-a