sova natpis naprijed MAJICAOvim putem želim Vam dati nekoliko kratkih informacija o ciklusu naobrazbe u 2017. godini kako biste ih mogli uvrstiti u svoje planove. Detaljnije informacije o svakoj pojedinoj aktivnosti dobit ćete naknadno.

Tim za naobrazbu krenuo je s pripremama te se nadamo da ćete Vi i Vaša udruga biti dio ciklusa naobrazbe u 2017. godini. Ciklus naobrazbe u 2017. godini obuhvaćat će: * Regionalne susrete voditelja Ideja o regionalnim susretima voditelja počela je na prošlogodišnjem Seminaru za operativne voditelje i jako je dobro prihvaćena od strane voditelja.

Cilj aktivnosti je povezivanje mladih izviđačkih voditelja na regionalnoj razini te razmjena iskustava i ideja. Susreti su zamišljeni kao poludnevni kako ne bi bilo nikakvih ili barem ne velikih financijskih troškova.

Susrete bi organizirala udruga ili savez udruga iz svake od regija, ovisno o dogovoru.

Sve detaljnije informacije o Susretima dobit ćete uskoro. * Šumsku školu Šumska škola Saveza izviđača Hrvatske sastoji se od osnovnih regionalnih tečajeva za mlade voditelje i vikend-tečajeva za vođe družina te nacionalne ljetne aktivnosti – Šumske škole.

Planirana su tri regionalna vikend-tečaja za svaku regiju, a vrijeme njihovog održavanja je od siječnja do travnja.

Voditelji pojedinih regionalnih tečajeva poslat će udrugama iz svoje regije sve obavijesti o tečaju početkom studenoga 2016. godine.

Prijave za regionalne tečajeve bit će do 18. prosinca 2016. godine.

Tečaj za odrasle voditelje – vođe družina/sekcija također će se održati u sklopu Šumske škole za odrasle voditelje.

Dosadašnja iskustva pokazala su da na samoj Šumskoj školi nema dovoljno prostora za teorijske i praktične zadatke pa se dio teorijske edukacije za odrasle voditelje – vođe družina/sekcija planira napraviti kroz jedan vikend-tečaj na nacionalnoj razini te drugi vikend-tečaj koji će se održati u sklopu Susreta operativnih voditelja.

Završni dio ciklusa osposobljavanja mladih i odraslih voditelja – Šumska škola održat će se u kolovozu.

* Seminar za operativne voditelje Seminar će se održati u veljači, a namijenjen je svim operativnim voditeljima SIH-a (vođama jata, patrola te družina/sekcija).

* Savjetovanje odraslih voditelja Savjetovanje će se održati u ožujku, a namijenjeno je načelnicima, predsjednicima te ostalim odraslim voditeljima izviđačkih udruga. U pripremi je i edukacija za voditelja višednevnih aktivnosti te tečaj naobrazbe za načelnike odreda koje bi se trebale održati u sklopu ciklusa naobrazbe 2017. godine.

Detaljnije informacije o tim aktivnostima dobit ćete uskoro. Za sva pitanja, prijedloge i informacije koje Vas zanimaju, javite se na e-mail adresu Načelnice za naobrazbu – naobrazba@sih.hr.

Uz izviđački pozdrav Budi Pripravan!

Jasna Milašinović, načelnica za naobrazbu SIH-a