Ovogodišnje jesenske igre poletaraca osmišljene su kao putovanje svijetom kroz niz zabavnih, edukativnih i kreativnih radionica.

whatsapp-image-2016-10-15-at-20-08-59-1Poletarci/vučići su dobili putovnicu koju su popunjavali pečatima država koje su putem obilazili. Osmišljeno je ukupno deset radionica za deset država (Francuska, Havaji, Hrvatska, Japan, Kenija, Meksiko, Nizozemska, SAD, Teksas, Velika Britanija). Radionica svake države trajala je 20ak minuta. Za svaku državu izrađen je edukativni plakat koji je sadržavao osnovne informacije o državi (kontinent, jezik, broj stanovnika, glavni grad…) te fotografije znamenitosti. Također, na svakom plakatu bio je i izdvojeni dio o izviđačima te države, fotografije te informacije.

Poletarci i vučići su imali priliku saznati nešto novo o životu ljudi u različitim državama, otpjevati tradicionalnu pjesmu države u kojoj su se našli, otplesati ples, probati specijalitet ili tek pogledati fotografiju. Voditelji su na radionicama bili i tematski odjeveni u skladu s državom te tako stvorili još kvalitetniji doživljaj određene države.

 

Jesenske igre poletaraca održane su u svim regijama. U nastavku su organizatori po regijama.

regija Istok – OI “Požega”, Požega

regija Zapad: OI “Sjever Jug”, Rijeka

regija Sjever: OI “Sirius”, Varaždin

regija Jug: Splitski skautski zbor

regija Centar: US “Sveti Juraj”, Bjelovar

regija Zagreb: Savez izviđača Zagreba

14937105_1167688856640032_1921170310_n

Prema izvješćima koja su poslana Načelnici za program, a napominjem kako su stigla izvješća svih organizatora, na ovogodišnjim igrama sudjelovalo je 723 poletarca-vučića. Nadamo se kako su se svi lijepo proveli i želimo vam još više veselja i avantura na idućim igrama poletaraca i vučića.

 

Tim za program SIH-a

načelnica za program SIH-a,  Katica Konstantinović