Predstavnici Saveza izviđača Hrvatske donijeli su svjetlo mira u organizacije -partnere Saveza.

U ponedjeljak 19.12. donijeli Betlehemsko u Hrvatski crveni križ, gdje ih je dočekala zamjenica izvršnog predsjednika HCK Gordana Lazić Tafra.

Nakon prigodnog uručenja fenjera s Betlehemskim svjetlom na malom domjenku koji su nam pripremili domaćini popričali smo o mogućim oblicima suradnje u sljedećoj godini.

U utorak 20.12. Betlehemsko svjetlo je doneseno u središnjicu Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Svjetlo je ispred mnogobrojnih okupljenih preuzeo ravnatelj DUZS-a g. Jadran Perinić.

U ugodnom razgovoru nakon predaje Betlehemskog svjetla ukratko smo popričali o dosadašnjoj suradnji te prezentirali naše planove za sljedeću godinu s naglaskom na Smotru SIH-a.

Nakon Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Betlehemsko svjetlo smo donijeli i u Državnu geodetsku upravu. Tamo nas je primio zamjenik ravnatelja g. Vladimir Majetić.

U kratkom razgovoru smo popričali o dosadašnjoj suradnji s DGU-om i mogućnostima ponovnog pokretanja nekih starih aktivnosti koje su se pokazale dobrim kao što su izvidi trigonometrijskih točaka te proširivanja dosadašnje suradnje.