Dragi izviđači i izviđački prijatelji!

Polako nam se bliži kraju i ova 2016. godina. Bila je to dobra godina za nas izviđače, prepuna uspjeha i dobrih vijesti. Radili smo puno, radili smo dobro i to je ostavilo traga.
Naš Savez je sada bogatiji za pet novih udruga i skoro 600 novih članova. Ne samo da smo napokon uspjeli zaustaviti pad članstva koji je trajao sedam predugih godina, već smo porasli za čak punu četvrtinu. I ured Saveza je sada brojniji; imamo dvije zaposlenice i jednu volonterku koja nam je stigla iz Francuske, a osigurana su sredstva i za nova zapošljavanja. Od grada Zagreba dobili smo novi prostor u samom centru u koji će se, kada uskoro vrijedni volonteri dovrše radove na uređenju, useliti ne samo ured, već i budući ekonomat, arhiva, prostor za sastanke i prostori za druženje. Bit će to pravi centar hrvatskog izviđaštva. A Split i Hrvatska bit će centar skautizma u Europi 2019. godine. Dobili smo, naime, domaćinstvo Europske skautske konferencije WOSM-a i WAGGGS-a koja će u kolovozu 2019. okupiti šestotinjak sudionika iz svih europskih zemalja.

To su samo neke zvučnije od mnogobrojnih dobrih vijesti koje su nam pristizale ove godine. A one su dolazile sa svake izviđačke aktivnosti, sa svakog izleta, bivaka, zimovanja i logorovanja, sa svakim sretnim dječjim osmjehom i zadovoljstvom na licu roditelja. Nemoguće bi ih bilo sve nabrojiti, ali lako je nabrojiti zaslužne. To ste svi vi dragi izviđači i izviđački voditelji! Vi ste ovu godinu učinili tako dobrom.

I zato vam od srca čestitam – 2016. godinu!

A za 2017. vam želim da bude još bolja. Da nastavite s vašim vrijednim radom i da uloženi trud urodi još boljim rezultatima. Da vam godina bude puna izviđačkih avantura i druženja, novih znanja i vještina. Da što više djece i mladih dobije priliku iskusiti ono najbolje što izviđaštvo može pružiti.

Želim vam da posljednje dane ove godine provedete uživajući sa svojim obiteljima i prijateljima u blagdanskom ozračju, u radosti Božića, u miru i ljubavi.

Blagoslovljen Božić i sretnu novu 2017. godinu
želi vam vaš Klodi