Regionalni tečaj naobrazbe Saveza izviđača Hrvatske za mlade voditelje za regiju Jug održan je 28. i 29. siječnja u prostorijama Splitskog skautskog zbora. Na tečaj su prijavljena 23 tečajca koji su po dolasku na tečaj kroz igru podijeljeni u četiri tečajske patrole te su se unutar njih bolje upoznali kroz igre „Speed date“ i „Što biste radije“, a zatim i predstavili članove svoje patrole ostalim patrolama. Patrole su nakon upoznavanja osmislile svoja imena te su tako nastale četiri tečajske patrole i to „Pidolaluma“, „Jadro“, „Lumus“ te „Bili“. Dežurstva su odradili po navedenim patrolama i to vrlo ozbiljno i uspješno.

Tijekom tečaja tečajci su slušali različite module te su aktivno sudjelovali na predavanjima, a nisu izostale ni različite igre tijekom predavanja. Tako su naši tečajci odslušali nešto o ciljevima izviđačkog pokreta, o rizicima i sigurnosti na izviđačkoj akciji, upoznali su se sa stilovima vođenja te raspravljali i zaključivali o liku i ulozi vođe. Također, odslušali su i predavanje o pažnji i koncentraciji, o metodama rada te o motedi igre i pjesme. Sva predavanja su predavači izvrsno pripremili te im se ovim putem zahvaljujem. Predavači su bili iz splitskih udruga i tako redom hvala Ratku, Ivi, Šiški i Boški te Kelavi koji nam je pripremio ručak drugi dan.

Tečaj je prošao u vedrom i pozitivnom raspoloženju, tečajci su jako dobro komunicirali te se još bolje upoznali. Za kraj ovog vikend tečaja tečajci su dobili i domaću zadaću, trebaju ispuniti obrazac o procjeni rizika i opasnosti na izviđačkoj akciji te snimiti realizaciju igre i pjesme na jatu/patroli iz svog odreda/kluba/udruge.

Idući vikend tečaj čeka nas posljednji vikend u ožujku, također u prostorijama SSZ-a. S nestrpljenjem ga iščekujemo, a do tada vas pozdravljamo uz izviđački pozdrav BUDI PRIPRAVAN!

Ivana Jarebica

voditeljica regionalnog tečaja naobrazbe – regija Jug