Regionalni tečajevi naobrazbe mladih voditelja otvorili su sezonu stjecanje voditeljskih znanja i vještina. Nakon prvih tečajskih vikenda i stečenih teoretskih znanja mladi voditelji će, u svojoj udruzi i pod budnim okom mentora, pripremiti i voditi igru, naučiti poletarce ili izviđače pjevati izviđačku pjesmu. Nije lako, ali oni to mogu.

No kako ne bi sve ostalo na mladim voditeljima započinje osposobljavanje i za odrasle izviđačke voditelje. Idući vikend 11. i 12. veljače u Domu Crvenog križa – Sljeme na Medvednici 26 budućih odraslih voditelja kreće u zanimljivu avanturu usvajanja novih znanja i vještina. Dosadašnja iskustva vođenje jata i patrola 14 polaznika iz 8 izviđačkih udruga nadopuniti će potrebnim znanjima za rad s družinama.

Posebnost ovogodišnjeg osposobljavanja je i tečaj za načelnike izviđačkih udruga. Prvi puta u ovom obliku 12 polaznika hrabro će svoja iskustva nadograditi malo drugačijim pogledima na rad izviđačke udruge, ciljeve i svrhu Izviđačkog pokreta. Od sada na sve to gledati će kao načelnici udruge.

Svim tečajcima želimo da ovu godinu punu novih iskustva i izazova uspješno svladaju i na Šumskoj školi steknu svoje zaslužene licence.

Sretno!

Budite pripravni!