Regionalnog tečaja za osposobljavanje mladih izviđačkih voditelja regije Sjever održan je od 4. do 5. veljače u prostorijama Odreda izviđača “Sirius” u Varaždinu. Na tečaj je prijavljeno jedanaest  sudionika, no na prvom vikendu je sudjelovalo njih osam. Tako je iz Odreda izviđača “Kamengrad” iz Koprivnice sudjelovalo troje tečajaca, iz Odreda izviđača “Sirius” četvero te iz Odreda izviđača “Kalnik” iz Križevaca jedan tečajac.

Tečajcima su tijekom dva dana održana brojna predavanja prema programu regionalnih tečajeva koja su oni sa zanimanjem i velikom pozornošću saslušali, ali i aktivno sudjelovali sa svojim pitanjima i primjerima.

Tijekom odlaska na ručak u restoran tečajci su imali priliku malo prošetati po sunčanom Varaždinu te napuniti energiju za daljnje izazove.

U subotu navečer održana je večer društvenih igara. Uz popularne igre kao što su Activity, Alias i slično, tečajci, a i predavači izvrsno su se zabavili i međusobno bolje upoznali. Smijeha definitivno nije nedostajalo zahvaljujući mnogobrojnim provalama svih prisutnih.

Vikend je završio igrama, pjesmom i plesom, na opće zadovoljstvo tečajaca. Prije rastanka na trenutak smo se uz kratki film vratili u prošlost i prisjetili divnih dana na Smotri regije Sjever 2015.

Za rad između dva vikenda tečajci su dobili praktične zadatke koje moraju odraditi u svojim udrugama, samostalno ili uz pomoć mentora.

Pozdrav do idućeg vikenda!

Marjan Pavić

Voditelj regionalnog tečaja regije Sjever