Subota je započela otvaranjem aktivnosti, nakon čega je svatko otišao na svoje radionice. Tema ovogodišnjeg ciklusa naobrazbe je Izviđački voditelj – superjunak pa je i Seminar bio u toj temi.

Mladi voditelji imali su kreativne radionice, radionicu o igri te radionicu o području duhovnosti u izviđačkom programu.

Program za vođe družina obuhvaćao je radionice o evaluaciji izviđačkih aktivnosti, o izviđačkim voditeljima danas, a osmišljavali su i nove izazove te se bavili temom izviđačkih vještina i vještarstava.

Dan smo završili kulturno-zabavnim programom s temom superjunaka.

U nedjelju ujutro za mlade voditelje organiziran je forum mladih na kojima su naši voditelji razmijenili iskustva, ideje i razmišljanja o izviđačkim voditeljima na društvenim mrežama, a za vođe družina organizirana je radionica o fotografiji.

U pauzama između radionica imali smo zajedničke trenutke na kojima smo se bolje upoznali, saznali neke nove stvari i napravili vremensku kapsulu koju ćemo otvoriti na idućem Seminaru.

Hvala svim sudionicima, volonterima i voditeljskom timu što su ovaj Seminar učinili dinamičnim, veselim, punim dobrih ideja i primjera iz prakse, baš onakvim kakav on treba i biti!

Veselim se daljnjem radu, svim idejama koje ćemo zajedno ostvariti i aktivnostima naobrazbe koje nas još čekaju!

Uz izviđački pozdrav Budi Pripravan!

Jasna Milašinović, načelnica za naobrazbu SIH-a